Mainos

Lyyli-myrsky kuritti – kasvihuonekin meni mutkalle

Lyyli-Myrsky riepotteli eilen Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta urakalla. Myös Yli-Kiimingissä asuvan Heidi Kokon pihamaa sai osansa myrskystä.

Kokon pihamaalla noin seitsemän neliön kokoinen kasvihuone lähti myrskypuuskien takia lentoon eilen illalla.

– Naapuri soitti meille kuuden aikaan illalla, että kasvihuoneen pleksejä lentelee pitkin heidän pihaansa. Naapuri taisi pelätä, että osuu hänen autoonsa. Emme itse olleet katsoneet ulos myrskyn aikana, Kokko kertoo.

Pelastuslaitosten mukaan myrsky kaatoi eilen puita, irrotti peltikattoja ja katkoi sähkölinjoja. Pahimmillaan jopa 60 000 kotitaloutta eri puolella Suomea oli ilman sähköjä. Suurin osa vioista oli jo aamuun mennessä saatu korjattua.

– Sähköt olivat Yli-Kiimigissä poikki vain hetken, mutta vedenjakelussa oli myös ongelmia. 

Kasvihuone oli vuoden vanha. 

– Siinä vaiheessa kun se lenteli pitkin pihaa, niin tuuli kyllä todella kovaa. Aikamoisen sekasorron tuuli jätti jälkeensä, Kokko päivittelee. 

Kokko ei vielä tiedä pystyykö tavallisen kasvihuoneen korjaamaan. Metalliosat ovat hänen mukaansa aika mutkalla. 

– Täytyy nyt katsoa. Myös vakuutusasiat pitää selvittää.  Nostimme kasvihuoneen rungon nyt puiden väliin suojaan. Mutkalla se on, mutta näyttää muuten terveeltä. 

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Hannu Valtan mukaan tuuli on tänään selvästi heikompaa kuin eilen, vaikka paikoitellen se voi olla navakkaa. Pohjois-Lapissa tuuli on tänään melko puuskaista, ja tuntureilla saatetaan Valtan mukaan mitata jopa myrskylukemia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.