Luvut julki: Kohahduttavan tyhjennysmyynnin järjestänyt Liiga-joukkue teki farssikaudesta voittoa – "En ole ylpeä tästä"

Jopa Tuomas Virkkunen ja Mika Väyrynen ottivat Sportin toimintaan kantaa – virtsaako kiekkoseura urheilun päälle? 1:15
Jopa Tuomas Virkkunen ja Mika Väyrynen ottivat keväällä Sportin toimintaan kantaa – virtsaako kiekkoseura urheilun päälle?

Vaasan Sport jätti päättyneenä keväänä leikin kesken SM-liigassa. Taistelu tavoitettavissa olleesta pudotuspelipaikasta lopetettiin todella aikaisin ja pelaajat iskettiin rahoiksi. Se kannatti. Seura teki tilikaudellaan voittoa.

Tyhjennysmyynti kannattaa SM-liigassa edelleen. Sport ilmoitti perjantaina, että Vaasan Sport Oy:n ja Vaasan Jäähallin Ravintolat Oy:n yhteenlaskettu tilikauden 2022–2023 tulos on 106 399 euroa plussan puolella. 

Seura ilmoitti jo ennen helmikuun puoliväliä, että muualle kelpaavat pelaajat laitetaan myyntiin tai vuokralle. Sportilla oli tuolloin pelaamatta vielä 12 ottelua, joista oli naarattavissa siis 36 pistettä. 

Yhdeksän pisteen päässä ollut pudotuspeliviiva katsottiin saavuttamattomaksi. 

Sport tyhjensikin nippunsa totaalisesti. Joukkueesta lähtivät kevään aikana muun muassa maalivahti Niko Hovinen, puolustajat Shaun Heshka ja Emil Johansson, sekä hyökkääjät Jens Lööke, Sebastian Stålberg ja Axel Holmström. Osa pelaajista palaa kotkapaitaan ensi kaudeksi. 

Joukkue jäi lopulta runkosarjassa sijalle 14.

– En ole sinänsä ylpeä tästä voitollisesta tuloksesta, mutta vaihtoehtona olisi ollut raskas tappio ja siihen liittyvät negatiiviset heijastukset tuleviin kausiin, toteaa Vaasan Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén seuran tiedotteessa.

Sportin puheenjohtajana toimiva Heikki Hiltunen luo uskoa vaasalaisyleisöön.

– Ensi kauden liigajoukkue on erittäin mielenkiintoinen. Toivon myös, että osa meidän nuoristamme lyö itsensä läpi liigajäillä. Joukkueen hyvällä suorittamisella saadaan varmasti nostettua yleisökeskiarvoa merkittävästi ja tavoite on, että Sportin kevät 2024 tulee olemaan liigahistorian pisin. Haasteellisista ajoista huolimatta lähdemme luottavaisin mielin kohti tulevaa kautta, lopettaa Hiltunen.

Lue myös:

    Uusimmat