Mainos

Luuli oireita tavalliseksi migreeniksi – neljän lapsen äiti kuoli aivoverenvuotoon

Puhjennut aivoaneurysma vei perheenäidin hengen. 

Neljän lapsen äiti Lee Broadway kuoli yllättäen aivoaneurysmaan vain päiviä ennen 42-vuotissyntymäpäiväänsä. Häntä jäävät kaipaamaan lukuisat ystävät, puoliso Eric, 8-vuotias Adrien, 10-vuotias Alex, 16-vuotias Averi ja 22-vuotias Adair.

– Jokaisessa muistossani hän on aina ollut paikalla ja läsnä. En usko, että hän olisi lähtenyt täältä, ellei hän olisi uskonut meidän pärjäävän, Adair muistelee äitiään.

Sairaalareissu jäi äidin viimeiseksi

Äidin menetys tuli koko perheelle järkytyksenä, sillä mitkään merkit eivät viitanneet liikunnallisen äidin terveydentilan huonontuneen. Huhtikuun ensimmäisenä päivänä äiti alkoi kärsiä päänsärystä, mutta migreenistä kärsivälle Leelle se ei ollut mitenkään epätavallista.

Tämä päänsärky oli kuitenkin paljon vakavampaa kuin ennen; se oli merkki aneurysmasta, eli aivoverenvuodosta. Perhe ei kuitenkaan tiennyt tätä ennen kuin vasta sairaalassa, ja silloin oli jo liian myöhäistä.

Neljän lapsen äiti kuoli leikkauksessa ilmenneisiin komplikaatioihin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Aivoaneurysma

on valtimon pullistuma aivoissa. Tila on vaarallinen, sillä aneurysma voi kasvaa ja puhjeta. Puhjetessaan veri pääsee vuotamaan aivoihin aiheuttaen rajuja oireita, kuten kovaa päänsärkyä, pahoinvointia ja oksentelua. Aneurysmavuoto on monessa tapauksessa tappava.

– Emme tulleet ajatelleeksikaan, ettemme näkisi häntä enää koskaan, puoliso kertoo perhettä kohdanneesta surusta.

Yllättävä menetys on pistänyt perheen arvot uuteen uskoon. Vaikka suru ja ikävä ovat läsnä, heidän täytyy opetella nyt elämään ilman äitiään. 

Tämän urheilullisen äidin tarina on hyvä muistutus myös siitä, että aivoaneurysman puhkeaminen ei katso ikää, vaan oireet kannattaa ottaa vakavasti. 

Lähteet: 11aliveWebMD


***

9:00

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja