Luteet "söivät vangin elävältä" Yhdysvalloissa – asianajaja julkaisi karmivan kuvan hyönteisiä kihisevästä sellistä

35-vuotias yhdysvaltalaismies tuli luteiden syömäksi vankilan sellissä, väittää asianajaja.

35-vuotiaan Lashawn Thompsonin perhe vaatii rikostutkintaa perheenjäsenensä kuolemasta ja myös  Fultonin vankilan sulkemista. Thompsonin perhe sanoo, että luteet "söivät hänet elävältä" saastaisessa sellissä.

Thompsonia pidettiin Fultonin piirikunnan vankilassa Atlantassa syytettynä lievästä rikoksesta. Thompson sijoitettiin vankilan psykiatriselle osastolle, koska hänellä todettiin olevan mielenterveysongelmia. Hänen todettiin olevan fyysisesti terve.

13. syyskuuta, eli kolme kuukautta pidätyksen jälkeen, Thompson löydettiin sellistään kuolleena. Hän oli yltä päältä lian ja hyönteisten peitossa. Häntä ei onnistuttu elvyttämään.

Selli oli niin saastainen, että ruumiin hakenut työntekijä käytti suojapukua selliin mennessään.

– Vankilan henkilökunnalla oli suunnitelmissa viedä hänet lääketieteelliseen tarkkailuyksikköön, mutta suunnitelma ei koskaan toteutunut. He löysivät hänet luteiden syömänä, perheen asianajaja Michael Harper sanoi.

Thompsonin perhe asui Alabamassa. He eivät tienneet, että mies oli vankilassa ja saivat tietää asiasta vasta, kun viranomaiset kertoivat heille Thompsonin kuolemasta.

Ruumiinavauspyötäkirja

Ruumiinavauspöytäkirjassa ei kerrota kuolinsyytä. Asiakirjassa mainitaan kuitenkin, että Thompsonin kehossa oli paljon pieniä hyönteisiä ja hänen sellissään oli paha ludeongelma.

Raportti myös vahvistaa, että Thompsonin kehossa oli naarmuja ja vammoja, koska hän oli raapinut ihoaan.

Kuvat, jotka asianajaja Harper on tuonut julkisuuteen, näyttävät Thompsonin sellin kammottavan kunnon ja Thompsonin kauttaaltaan hyönteisten peitossa.

– He laittoivat hänet siihen selliin ja jättivät hänet kuolemaan. Se on se, mitä tapahtui, Harper sanoi torstaina lehdistötilaisuudessa. 

Fultonin piirikunnan sheriffin laitos sanoo lausunnossaan, että he ovat käynnistäneet tutkimuksen Thompsonin kuolemasta ja osoittaneet 500 000 dollaria vankilan tuholaisongelman korjaamiseen.

Thompsonin perhe sanoi arvostavansa elettä, mutta he sanoivat myös, että se ei riitä.

– Jos katsot niitä kuvia, miten hirvittävässä kunnossa selli oli, miten he ovat antaneet asioiden mennä niin pahaksi alun perinkään? Selli ei sopisi eläimellekään, Harper kommentoi. 

Asiasta kirjoittivat The Guardian sekä The Washington Post

Lue myös:

    Uusimmat