Luottokorttia hankkimassa? Kiinnitä huomio näihin asioihin

Mihin asioihin luottokorttia hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota? Lue asiantuntijan vinkit!

Tavallisesti suomalaiset ottavat luottokortin omasta pankista – sieltä, missä oma tiliasiointikin on, kertoo VertaaEnsin.fi-palvelun toimitusjohtaja ja rahoitusasiantuntija Lauri Timgren.

– Tietyn tyyppisille ihmisille se on ihan hyvä vaihtoehto, mutta aika monelle kuluttajaryhmälle ei paras kuitenkaan. Luottokortin valinta pitäisi tehdä sen mukaan, millaista oma kuluttajakäyttäytyminen on.

– Jos esimerkiksi käyttää kortissaan paljon luotto-ominaisuutta, eli maksaa luottokortilla ja maksaa sen pienemmissä osissa takaisin, niin silloin kannattaa kiinnittää huomiota korkoon, mitä käytetystä summasta maksaa.

Kun hankit luottokorttia, muista nämä:

– Tarkista, mikä on luottokortin korko ja vuosimaksu, eli mitkä kortin käytön kustannukset ovat. Sen jälkeen mieti, mikä kortti ja millaiset palkinnot sopisivat omaan elämäntilanteeseen, Timgren neuvoo.

– Vertaile kortteja ja hyödynnä bonusohjelmat.

VertaaEnsin.fi-palvelussa kuluttaja voi puolueettomasti vertailla erilaisia luottokorttivaihtoehtoja. 

Timgrenin mukaan suomalainen käyttää luotto-ominaisuutta varsin paljon, muttei tiedä mikä luoton korko on tai ei ole valinnut markkinoilta edullisinta vaihtoehtoa. 

Mikäli luotto-ominaisuutta ei käytä, vaan maksaa saldon takaisin kuukausittain, ei korolla ole niin paljon väliä. Silloin kannattaa etsiä alhaisen vuosimaksun korttia tai korttia, josta saa jotain hyötyä. 

Timgren kertoo etua tarjoavien luottokorttien olevan kuitenkin vielä melko alihyödynnettyjä suomalaisten kuluttajien keskuudessa.

– Todella moni suomalainen tavallaan pistää hukkaan omaa kulutustaan käyttämällä luottokorttia, jossa ei ole mitään palkinto-ohjelmaa tai pisteominaisuutta mukana. Jos käyttää luottokorttia 1000 eurolla kuukaudessa, niin parhaimmillaan siitä voisi saada jo hyviä etuja tällaisilla korteilla. 

Milloin luottokorttia kannattaa harkita tarkkaan?

Luottokorttia tarvitaan nykyään taustalle esimerkiksi monenlaisissa nettiostoksissa. Onko luottokortti kuitenkaan kaikille se paras vaihtoehto maksuvälineeksi?

– Luottokortin ottamisessa, kuten kaikessa velan ottamisessa, täytyy olla tarkkana siitä, että oman talouden kantokyky riittää siihen velkaan, Timgren muistuttaa.

– On tärkeää, että on itse miettinyt ja ottanut huomioon sen, että mitkä velan lyhennyksen kustannukset ovat.

Lue myös:

    Uusimmat