Luomuviikoilla vaaditaan lisää luomua

Luomuviikkoja vietetään kolmatta kertaa 30.9. - 13.10. Finfood Luomun organisoimien viikkojen viestinä on Lisää luomua. Kuluttajat toivovat lisää luomutuotteita kauppoihin, ja teollisuus toivoo lisää etenkin luomumaidon ja -lihan tuottajia. Lisää luomutuotantoa kaivataan myös ympäristökuormituksen vähentämiseksi.

Luomutuotanto lisääntyi ennakkotietojen mukaan tänä vuonna noin kuudella prosentilla eli noin 9000 hehtaarilla. Lisäys jää jonkin verran kansallisen luomustrategian tavoitteesta, joka on 12 000 hehtaaria vuodessa vuoteen 2006 asti. Luomualan osuus on nyt noin 7,1 prosenttia peltoalasta, ja luomutiloja on noin 5100. Luomutuotanto ei nykyisin vastaa kysynnän tarpeisiin. Erityisesti luomumaitoa ja -lihaa tarvittaisiin nykyistä enemmän. Luomukotieläintuotantoa harjoitetaan vain noin 350 tilalla.

Luomutietoutta eduskuntaan

Luomuviikkojen alkajaisiksi luomutietoutta viedään kansanedustajille 1.lokakuuta vietettävän eduskunnan luomupäivän merkeissä. Kansanedustajien toivotaan muistavan Lisää luomua -viesti, kun he pohtivat EU:n komission ehdotuksia yhteisön maatalouspolitiikan uudistamiseksi.

Luomuviikkojen kilpailussa testataan kuluttajien luomutietoutta sekä arvotaan palkinto, jossa voittaja pääsee perheensä tai seuralaisensa kanssa tutustumaan luomutilan elämään sekä nauttimaan luomuruokaa keittiömestarin valmistamana. Kilpailukuponkeja saa kaupoista. Kilpailuun voi osallistua myös internetissä osoitteessa www.finfood.fi.

Luomuviikkojen aikana kuluttajilla on lukuisia tilaisuuksia maistella luomutuotteita kaupoissa. Finfood Luomu organisoi viikoilla kauppakampanjoita neljän valtakunnallisen kauppaketjun kanssa.

Lisää luomua -teemalla voi Luomuviikkojen aikana lähettää sähköisiä postikortteja osoitteessa www.finfood.fivaikka omalle kansanedustajalle, tutulle maanviljelijälle, lempimakkaran valmistajalle tai omalle lähikauppiaalle.

Kahden viikon aikana voi lukea lisää juttuja luomusta myös makuja-sivuilta. (MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja