Mainos

Luomusämpylät

  • 5 dl kädenlämpöistä luomumaitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 3 rkl luomuhunajaa
  • 1 dl luomumysliä
  • noin 11/2 l luomusämpyläjauhoja
  • 1/2 dl luomurypsiöljyä

Liuota hiiva, suola, hunaja ja mysli kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa hieman vaihdella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja kohota liinan alla. Voitele vedellä tai maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Tarjoa luomuleikkeleiden, -juuston ja -kasvisten kanssa.

Vinkki:

Voit vaihtaa myslin esim. luomujuustoraasteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.