Luomusämpylät

  • 5 dl kädenlämpöistä luomumaitoa tai vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 3 rkl luomuhunajaa
  • 1 dl luomumysliä
  • noin 11/2 l luomusämpyläjauhoja
  • 1/2 dl luomurypsiöljyä

Liuota hiiva, suola, hunaja ja mysli kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa hieman vaihdella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja kohota liinan alla. Voitele vedellä tai maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Tarjoa luomuleikkeleiden, -juuston ja -kasvisten kanssa.

Vinkki:

Voit vaihtaa myslin esim. luomujuustoraasteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat