Mainos

Lumimyrsky rantautuu torstaina Suomeen – näille alueille lunta voi pyryttää jopa 15 senttiä

Keskiviikko on talvinen päivä. Suuressa osassa maata jäädään huomenna pakkaselle, etelässä ja lounaassa lämpötila on nollan tietämillä tai vähän plussan puolella.

Sade tulee huomenna lumena. Sateet ovat hajanaisia ja painottuvat maan kaakkoisosaan. Myös maan keskivaiheilla voi tulla vähän lunta. Pääkaupunkiseudulla on pääosin pilvipoutaa, lunta voi tippua maahan jokunen hiutale.

Ylä-Lapissa on selkeitäkin alueita ja Utsjoella lämpötila tippuu jopa 20 pakkasasteeseen.

Torstaiksi Suomeen odotetaan lumimyrskyä. Näyttää siltä, että myrsky rantautuu torstai-iltapäivän kuluessa. Myrskyksi voimistuvien tuulien lisäksi torstai-iltapäivänä lännestä saapuu sadealue, joka tuo mukanaan sekä lumi- että vesisateita.

Sade alkaa lännessä ja etelässä lumena, mutta muuttuu päivän ja illan kuluessa vedeksi. Keski- ja pohjoisosassa maata sade pysyy pääosin lumena ja näillä alueilla uutta lunta voi pyryttää jopa viisitoista senttiä.

Myös tuuli voimistuu. Ainakin läntisillä merialueilla on torstai-iltapäivänä myrskyä. Sisämaassakin tuuli on puuskaista. Tuulien voimistuessa iltapäivällä sade tulee vielä etelässäkin lumena. Puuskatuulet yhdistettynä märkään lumeen voivat aiheuttaa tuulivahinkoja ja mahdollisesti sähkökatkojakin.

Myös perjantai on tuulinen päivä. Tuuli säilyy merialueilla myrskyisenä myös tuolloin, mutta tuulten voimakkain huippu on kuitenkin torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.