Lumimyräkkä iskee Suomeen: Lunta voi pyryttää lähes vuorokauden putkeen ja kinokset kasvavat kymmeniä senttejä!

Lunta sataa tällä viikolla koko maassa ja loppuviikosta lunta tulee ihan kunnolla: torstaina odotettavissa runsasta sadetta. Paikoin voi tulla jopa 20-30 senttiä. Lunta on tulla tupruttanut jo tänäänkin, mutta torstaille on odotettavissa vielä paljon enemmän.

Maan eteläosaan on satanut tänään jo 3-6 senttiä lunta ja lisää tulee koko ajan. Tornioon oli tullut aamulla jo 7,5 senttiä lunta.

Kunnon myräkkä tulossa torstaina

Mutta tämä on vasta alkuaa: torstaina lunta vasta tuleekin. Sateet ovat voimakkaimmillaan maan länsiosassa, jossa lumikinokset lisääntyvät päivän aikana jopa 20-30 senttiä. Etelään on odotettavissa noin 10 senttiä lisää.

– Tänään on etelässä tullut jo vähän viiden sentin päälle tullut ja sade jatkuu vielä. Torstaille on odotettavissa paljon runsaampaa sadetta, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Anna Latvala.

Torstain lumisateet iskevät voimakkaimmin maan länsiosaan, eivätkä niinkään etelään- tai pohjoisosaan. Myös tuuli voimistuu torstaina, joten lumisateet tulevat pyryttämällä. Ajokeli on paikoin haastava.

Matalapaineen tullessa lämpötilat nousevat. Etelässä lumi voi tulla paikoin räntänä, pohjoisessa lumena.

Tämän viikon aikana lunta on odotettavissa koko maahan ja lumisade voi jatkua lähes vuorokauden.

Tänään sateet ulottuvat Lapin eteläosaan. Matalapaine liikkuu huomenna itään päin, jonne on odotettavissa sateita vielä huomennakin.

Myös maan keskiosassa sade on voimakkaimmillaan torstaina.

Pilvipeite ja tuulet pitävät pakkasen kurissa

Torstain lumimyräkän aikana pakkanen pysyy nollan vaiheilla maan eteläosassa ja lounaisrannikolla. Muualle maahan on odotettavissa viidestä kymmeneen pakkasastetta.

Lapissa on selvästi kylmempää. Pakkanen vaihtelee alueittain -10 ja -20 sasteen välillä.

– Ilmamassa on kylmää, mutta pilvisyys ja tuulet estävät pakkasta kiristymästä. Jos pilvipeite rakoilee ja tuuli heikkenee, maan keskivaiheille voidaan odottaa -20 asteen pakkasia ja Lappiin vielä selvästi kylmempää, Latvala kertoo.  

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja