Lukupiiri: Unelmatehdas tekee kaikesta mahdollista

Helmessä luetaan kiehtovia kirjoja! Esittelemme viikoittain lukemisen arvoisen, naisen elämästä kertovan, naisen kirjoittaman tai naista muuten koskettavan kirjan, jonka voit voittaa omaksesi.

Tällä viikolla Helmen Lukupiirissä Heli arvosteli Jani Matikan esikoisteoksen Unelmatehdas.

"Jani Matikan Unelmatehdas on kuin harppaus takaisin lapsenomaiseen mielikuvitustarinaan. Tulevaisuuteen sijoittuva trilleri sukeltaa työttömän Mikaelin elämään, joka kääntää suuntansa eronneen miehen rutinoituneesta arjesta massiivisen salaliiton metsästykseksi. Sen lisäksi, että hurja tarina yllättää lukijan jatkuvasti juonenkäänteillään, hämmästyttää yhteiskunnassa tapahtuneiden muutosten realistisuus lukijaa kerta toisensa jälkeen.

Unelmatehtaan maailma peilaa taidokkaasti tämän päivän polttavien kysymysten vaikutuksia tulevaisuuteen. Teoksessa kuvatussa tulevaisuuden yhteiskunnassa aurinko ei enää paista. Ilmastonmuutoksesta on tullut tosiasia, eikä se ole säilynyt vain paljon puhuttuna kauhukuvana. Myös korruptio on läsnä Matikan tulevaisuuden länsimaisessa yhteiskunnassa aivan yhtä vahvana, kuin tämän päivän kolmannessa maailmassa sen kauhistellaan olevan."


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja