Lukijat tuohtuivat: "Erikoisen nimen saaneita lapsia kiusataan!"

Mikkelin seurakunnassa huomiota herättänyt, erikoinen nimi on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan. Kodin lukijoista lähes 80 prosenttia tyrmää erikoisemmat nimet ja vain 10 prosenttia on niiden puolesta.

Suurin osa Kodin lukijoista kertoo, että liian erikoiset nimet eivät miellytä.

– Turhaa antaa lapselle nimi jonka vuoksi takuuvarmasti joutuu myöhemmin kärsimään. 20 vuotta koulumaailmassa työtä tehneenä tiedän lasten julmuuden kaikkea hivenenkin erilaista kohtaan, ja nimi on niin paljon esillä oleva asia, että turha jo valmiiksi tehdä lapsesta kiusankohde. Kalenterissa riittää ihan hyviä nimiä meille kaikille, ei tarvitse ottaa sarjakuvalehtiä ymv. nimen valitsemiseen, kirjoittaa nimimerkki Mummix5.

– Lapset eivät ole lemmikkejä. Nimen tulisi sopia kaiken ikäisenä kantajalleen, lempinimet ovat sitten asia erikseen. Ärsyttää muutenkin kun väkisin koetetaan olla erilaisia, kommentoi nimimerkki "Pitsisukat".

– Hoidan työkseni koulukiusauksen seurauksena sairastuneita nuoria. Vanhemmista voi olla hauskaa keksiä pienelle suloiselle lapselle hauska nimi, mutta mitä tapahtuu kun koulu alkaa. Mikä tahansa poikkeava asia johtaa koulukiusaukseen ja huomion kiintymisen lapseen. Kyllä lapsella pitää olla sellainen nimi ettei kukaan voi kiusata, siitä se lähtee. Nimiasia ei ole ollenkaan hauska, sillä pienestä kiusaaminen kuitenkin alkaa. Neuvon miettimään ajoissa asioita, sitten on jo myöhäistä kun kiusataan, kommentoi nimimerkki "Ammattilainen".

Erikoinen nimi voi olla myös kaunis!

Erikoinen nimi ei kuitenkaan ole synonyymi halventavalle – päinvastoin.

– Kaunis erikoinen nimi on ok, mutta nimi ei saa olla naurettava tai lasta halventava, kommentoi nimimerkki "Lastentarhanopettaja".

– Vaihtelu virkistää. Nimien ei todellakaan pidä olla pelkkää Mattia ja Liisaa, tylsäähän semmoinen olisi! Rajan kylläkin vedän ihan selvästi typeriin ja sopimattomiin nimiin, kirjoittaa nimimerkki Miau.

Harvinaisen nimen lapselleen antaneet kokevat, että on hyvä, ettei päivittäin tule montaa kaimaa vastaan.

– Omalla lapsellani on harvinainen nimi ja se on valittu hänelle tarkoituksella. Nimi ei kuitenkaan saa olla sellainen josta lasta kiusataan, mutta miksei se voisi olla erilainen? En tykkää, että nimi assosioi johonkin tuttuun tai jos huudan parvekkeelta Tiinaa, niin kymmenen Tiinan päät kääntyy. Harvinainen nimi voi siis olla kaunis ja silti omalaatuinenki, kertoo nimimerkki"Iinn".

– Pidän siitä että lapsellani on nimi, jota ei tule joka kulmassa vastaan. halventavaa nimeä en kuitenkaan antaisi, enkä nimeä joka ei kuulosta NIMELTÄ vaan joltain vitsiltä. nimen pitää olla sellainen että lapsi voi elää sen kanssa aikuisenakin, nimimerkki "Lucylla" kommentoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja