Lukijat tiukkana: Päiväunilupa käytännöksi koko Suomeen!

VATT:n ylijohtaja Juhana Vartiainen on herättänyt keskustelua kertomalla, että hän nauttii päiväunia lähes päivittäin työpaikallaan. Koti-osion lukijakyselyyn vastanneista yli 80 prosenttia kokee, että päiväunet tulisi sallia kaikilla aloilla.

Koti-osion lukijoista hieman yli 80 prosenttia kokee, että Vartiaisen päiväunet ovat hyvä asia.

– Onhan meillä viikonloput ja kesälomat, joten miksei päikkäreitäkin. Kyllä se vaan vaikuttaa jaksamiseen ja työn tehoon, kertoo itse 15 minuutin päiväunia ruokatauollaan nauttiva lukija.

– Monet kärsivät unihäiriöistä, joten jo puoeln tunnin paikkaus päivällä lisää työtehoa, kommentoi toinen.

Lukijoiden mukaan pienet torkut päivällä auttaisivat moniin muihin ongelmiin – esimerkiksi perheen kanssa jaksaisi touhuta paremmin ja työuupumus voisi helpottaa.

– Jopa vartin torkut voisivat lisätä työtehoa iltapäivälle. Tällöin työpäivää voisi jopa aamuisin odottaa, eikä kärvistellä tekemättömien töiden listaa lukemalla. Vire kotona illalla olisi myös ihan toista ja täten edesauttaisi myös riidatonta illanviettoa perheen kanssa.

– Työssäkäyvilläkin on sairauksia jotka vaativat päiväunet. J+aksaa paremmin loppupäivän ja ehkäisee työuupumusta ja rattiin nukahtamista.

Lähes 20 prosenttia kuitenkin kokee, että työpaikka on vain ja ainoastaan työn tekemistä varten.

– Onko ihmiset ihan sekaisin? Töissä nukkuminen tarkottaa unien pituutta pidempää työpäivää, koska työt on tehtävä kuitenkin ellei ole joku lusmu pomo. Itse ainakin mielummin nukun kotona sängyssä, kuin vietän pitkää päivää töissä sen takia että saisin nukkua siellä jollain kovalla penkillä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja