Lukashenkalta diktaattorin mahtikäsky: Hintojen korottaminen kielletään Valko-Venäjällä – "Se alkaa tänään"

Reuters kertoo, että maan presidentti Aljaksandr Lukashenka on torstaina julkistanut kiellon hintojen nostamiselle vastatakseen ”ylettömään” inflaatioon koko maassa.

”Tästä päivästä alkaen kaikki hintojen korotukset on kielletty. Kielletty!” kertoo Reuters valtion tietotoimiston Belta News Agencyn mukaan Lukashenkan todenneen tapaamisessa ministeriensä kanssa.

– Se alkaa tänään – ei huomenna, vaan tänään – niin, että hintoja ei voi inflatoida tämän päivän aikana, Lukashenka totesi.

Lukashenka on Valko-Venäjän itsevaltainen hallitsija, joka on pitänyt valtaa käsissään vuodesta 1996. Hänet on uudelleenvalittu presidentiksi viisi kertaa vaaleissa, joiden riippumattomuus on laajalti kyseenalaistettu.

Valko-Venäjällä inflaatio on kiihtynyt 18 prosenttiin, korkeammalle kuin läntisessä Euroopassa.

Lukashenkan hallinto tekee yhteistyötä Venäjän hallinnon kanssa. Länsimaat mukaan lukien Euroopan Unioni ovat asettaneet talouspakotteita myös Valko-Venäjälle, joka on luovuttanut alueita Venäjän Ukrainan-hyökkäyssodan tueksi.

2:51
Lukashenkan vastustamisesta joutuu vankilaan Valko-Venäjällä – Liettuassa asuu tuhansia valkovenäläisiä poliittisia pakolaisia.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja