Lukas Podolski voitti vuonna 2014 jalkapallon maailmanmestaruuden – takoo nyt miljoonia kebabilla

Saksalainen jalkapallon maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittanut Lukas Podolski on iskenyt kultasuoneen. Podolski omistaa nykyään 30 kebabravintolaa ja hänen The Sun arvioi hänen omaisuudekseen yli 200 miljoonaa euroa.

Ravintoloiden pyörittämisestä huolimatta 39-vuotiaan saksalaisen ura jatkuu edelleen. Hän teki viime vuonna jatkosopimuksen Puolan pääsarjassa pelaavan Górnik Zabrzen kanssa. Sopimus on voimassa ensi vuoteen. 

Peliuraan mahtui maailmanmestaruus, Bundesliigan voitto Bayernissa ja hän on Saksan miesten maajoukkueen kautta aikojen kolmanneksi parhain maalintekijä. Vuosina 2015-2017 Podolski edusti turkkilaista Galatasarayta, jolloin iski ajatus omien kebabravintoloiden perustamisesta.

Ensimmäinen ravintola avautui vuonna 2018 Kölnissä. Kuusi vuotta myöhemmin pelkästään Kölnissä on yhteensä 14 ravintolaa. 

– Olen antanut kasvoni tälle projektille, joten olen täysillä mukana. Jos niin ei olisi, niin se ei olisi mennyt hyvin. Jos onnistut jossain elämässä, niin sinun täytyy antaa sille kaikkesi. Autan joskus keittiössä, mutta useimmin olen sähköpostin ja puhelimen äärellä. Ketjun pyörittäminen vie aikaa, Podolski sanoi aiemmin Gazzetta Dello Sportille.

Kebab on erityisen suosittua Saksassa. Sitä myydään Die Linken mukaan seitsemällä miljardilla eurolla vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat