Mainos

Luhtanen tyytyväinen liikenteen kehityssuunnitelmiin

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen mielestä Suomessa on ensimmäisen kerran hallitustasolla hyväksytty pitkäjänteinen suunnitelma liikenneverkon kehittämiseksi.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on hyväksynyt viiden ministerin työryhmän listan, jossa liikennehankkeet on asetettu tärkeysjärjestykseen.

- Ministeriryhmän esittämä investointiohjelma perustuu huolelliseen tarveharkintaan ja siihen, että väylästöjemme on annettu rapautua tavalla, joka uhkaa yritysten kilpailukykyä. Ohjelman tavoitteena on kilpailukyvyn parantaminen toteuttamalla kannattavia liikenneinvestointeja. Liikenteellisten vaikutusten lisäksi ohjelman toteuttaminen lisäisi työllisyyttä maan eri osissa, Leena Luhtanen sanoi.

Luhtasen mukaan rahaa esitettyjen hankkeiden toteuttamiseen on, jos hallitusohjelmaan kirjattua poliittista tahtoa on käytännössä.

Hankkeiden tärkeysjärjestys ratkaistaan hallituksessa syksyllä budjetin valmistelussa. Lopullisesti niiden rahoituksesta ja toteuttamisesta päättää eduskunta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.