Mainos

Luhtanen: 3-G-puhelinten kytkykauppa sallittava

Liikenne- ja viestintäministerin mielestä Suomi on jäänyt jälkeen edistyneimmistä maista uusien matkapuhelinpalveluiden käyttöönotossa.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen haluaa purkaa kytkykauppakiellon kolmannen sukupolven matkapuhelimilta. Luhtanen sallisi kaupan, koska se edistäisi uuden matkaviestinteknologian käyttöä ja uusia palveluita.

Ministeriön mukaan Suomi on jäänyt edistyneimmistä maista jälkeen uusien palveluiden käyttöönotossa. Suomessa laitteet ovat yksinkertaisempia kuin maissa, joissa puhelinten ja liittymien kytkykauppa on sallittu. Vanhat laitteet eivät useinkaan tue uusia palveluja.

Hallitus esittää kytkykaupan sallimista eduskunnalle ensi kuussa viestintämarkkinalain muutoksen yhteydessä.

GSM-peruspuhelinten kytkykauppaa Luhtanen ei hyväksy. Hänen mukaansa siten varmistetaan edullisten palvelujen olevan saatavissa niillekin, jotka eivät kaipaa uutta teknologiaa.

Kuluttajavirasto esittää, että operaattoreiden tulisi tarjota telepalveluita ilman kytkykauppaakin ja ilmoittaa liittymän hinta aina erikseen. Kuluttajasopimusten enimmäispituus pitäisi sen mukaan rajoittaa kahteen vuoteen.

Suomi on Italian ohella ainoa maa Euroopassa, jossa matkapuhelinliittymän ja päätelaitteen kytkykauppa on kielletty.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.