Lue yleisön kommentteja!

Näin Studio55-sivuilla vastattiin kyselyyn ikäeron merkityksestä parisuhteessa.

Lähes 60 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että ikäerolla ei ole merkitystä.

– Ongelma parien ikäeroasiassa on lähinnä ulkopuolisten, niiden, jotka katsovat asiakseen arvostella kaikkia muita paitsi ei itseään. Aira Samulin sanoi tänä aamuna hienosti, että "erilaiseen" parisuhteeseen lähtevät ovat itsetunnoltaan jo valmiiksi vahvoja, joten naapureiden arvostelut eivät hetkauta, pikemminkin naurattavat, nimimerkki iria kiitteli.

Kemia ja luonteenlaatu olivatkin vastaajien mielestä yhteiselon onnistumisen kannalta tärkeämpiä kuin eletyt vuodet.

– Olen onnellisesti parisuhteessa 17 vuotta vanhemman miehen kanssa, ja olemme todella onnellisia. Rakkaus sekä toisen kunnioittaminen ja arvostaminen kantavat. Tiedän meillä olevan vielä monta yhteistä vuotta edessä, nimimerkki Onnellinen uskoo.

Osa vastaajista oli huolissaan siitä, saako suuren ikäeron pariskunnassa kumpikin varmasti sitä, mitä elämältään toivoo.

– Jos olet nuori nainen ja vanha mies, niin miten lasten saaminen ja varsinkin niiden kasvattaminen yhdessä aikuisiksi saakka? Tai nuori mies ja vanhempi nainen: nainen ei enää voi saada lapsia, luopuuko nuori mies todella lapsista? Ritu pohdiskeli.

Myös sukupolvien välinen kuilu kauhistutti vastaajia, jotka eivät ikäeroa kannattaneet.

– Hakeuduin aikoinaan nuorempien naisten seuraan, mutta en enää. Uskon, että monilla niin tekevillä miehillä syy on oma kypsymättömyys seurustella ikäisiensä kanssa. Seurusteluun nuoremman kumppanin kanssa on useasti muu syy kuin rakkaus, juha latasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja