Mainos

Löytökissoja auttava Johanna sai kutsun Linnan juhliin – puvussa kekseliäs, kissamainen yksityiskohta: "Onhan tämä ihan huippua"

0:21

Kangasalalla asuva löytöeläintalon perustaja häkeltyi täysin kutsusta Linnan juhliin.

Katso video: Kesäkissaongelma on todellinen, muttei rajoitu vain kesäaikaan.

Hätäkissala-nimisen löytöeläintalon perustaja Johanna Jaatinen häkeltyi, kun posti toi hänelle kutsun Linnan juhliin. Jaatinen kuvailee saamaansa kunniaa valtavaksi yllätykseksi.

– Onhan tämä ihan huippua. Olen vieläkin vähän hämmentynyt. Ei sinne ihan jokainen pääse, Jaatinen sanoo.

Jaatisen puvun valmistavat kolme Tampereen seudun ammattiopiston opiskelijaa.

Mekon suunnittelevat ja valmistavat nuoret ovat Jaatisen mukaan todella oivaltavia tekijöitä.

– En sen enempää paljasta, mutta siihen on suunniteltu sellainen oikein kiva kissamainen yksityiskohta, Jaatinen kertoo.

Tänään Jaatinen sai sovittaa mekkoaan toista kertaa. Viimeinen sovitus on ensi viikolla. Jaatiselle Linnan juhlien katsominen on jokavuotinen perinne. Hän ei kuitenkaan osannut haaveilla pääsevänsä itse paikalle, vaikka siitä välillä kavereiden kesken vitsailtiinkin.

"Löytökissojen tilanne on tällä hetkellä katastrofaalinen"

Jaatinen perusti oman löytöeläintalon pari vuotta sitten, mutta on työskennellyt löytökissojen hyväksi jo kymmenisen vuotta. Ajatus Hätäkissalasta syntyi löytökissojen valtavasta määrästä.

– Löytökissojen tilanne on tällä hetkellä katastrofaalinen. Varmaan tuplaantunut viime vuodesta tämä kodittomien kissojen määrä, Jaatinen toteaa.

Rivitalokaksioon perustettuun Hätäkissalaan mahtuu kerrallaan 20 kissaa. Löytöeläintalolle on ollut niin paljon tarvetta, että toimintaa aiotaan laajentaa Tampereelle. Hätäkissala sekä suunnittelilla oleva Marttala pyörivät täysin vapaaehtoistoimin.

– En uskonut, että tämä laajenisi näin äkkiä, mutta huomaa, että tarvetta on. Nytkin on jonoa ulkona odottamassa, että pääsisi lämpöiseen talven alta, Jaatinen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja