Love Islandista tuttu Muhamed joutui sarjan kuvausten jälkeen sairaalaan ja sai burn out -diagnoosin: "Olisi pitänyt lähteä kotiin kuukauden jälkeen"

Love Island Suomi -ohjelman 3. tuotantokaudelle osallistuneen Muhamedin terveys petti sarjan kuvausten jälkeen.

Love Island Suomi -ohjelman kolmannen tuotantokauden kuvaukset päättyivät reilu puolisen vuotta sitten. Parinsa Niinan kanssa ohjelmassa kolmanneksi sijoittunut Muhamed kertoo MTV Uutisille, että Love Island Suomi -ohjelman jälkeinen aika ei ole ollut hänelle helppoa.

– Voin myöntää, että minulla on ollut aika vaikea puolivuotinen tuon tv-seikkailun jälkeen, hän pohjustaa.

Mies kertoo, että ohjelmassa itsessään ei ollut mitään vikaa, eikä hän kadu rakkauden saarelle lähtemistä. Hän kuitenkin toivoo, että olisi kuunnellut itseään ja omia tuntojaan kuvausten aikana.

– Halusin sieltä yhdessä vaiheessa pois, mutta en tehnyt sen eteen mitään. Minä vähän passivoiduin ja turruin siellä. Ehkä sen sijaan, että olisin turtunut ja passivoitunut, olisin voinut kuunnella itseäni ja olla itselleni rehellinen ja lähteä silloin, kun siltä tuntui, hän pohtii.

Muhamed paljastaa, että hänellä diagnosoitiin ohjelman jälkeen burn out, ja että "masennus puski päälle". Edellä mainittujen lisäksi hän laihtui reissun aikana ja sen jälkeen yhteensä noin 20 kiloa.

– Keho ja terveys pettivät fyysisesti. Lähti ruokahalu, unettomuus alkoi. Painoa lähti Espanjassa 10 kiloa, hän kertoo.

Mies uskoo painonlaskun johtuneen siitä, että auringon alla oli jatkuvasti kuuma, eikä villalla voinut noudattaa omia ruokailutottumuksia tai -rytmejä.

– Sitten kun tulin Suomeen, niin jouduin sairaalaan muutamaksi viikoksi. Minua nesteytettiin tipassa, sieltä tuli kaikki. En syönyt viikkoon yhtään mitään kiinteää, hän muistelee.

Muhamedin mukaan hänen painonsa laski nopeasti, mutta se saatiin myös nostettua ripeästi takaisin entisiin lukemiin.

– Menin 95-kiloisena Love Islandiin, tulin kotiin 85-kiloisena, painoin jouluna 75-76 kiloa, ja sieltä ollaan tultu nyt yhdeksäänkymmeneen.

– Love Islandista olisi pitänyt lähteä kotiin kuukauden jälkeen, se oli fiilikseni. Syystä tai toisesta kuvittelin, että ei nyt niin hirveää voi olla viettää aikaa Espanjassa. Mutta kroppa kyllä kertoi. Jos ei mieltä kuunnella, niin kroppa kun petti, oli vähän pakko kuunnella, hän toteaa.

Muhamed kuvailee kokemuksen olleen kaikesta huolimatta hieno ja kasvattava.

– Sen jälkeen tuli iso mahalasku, mutta sieltäkin on nyt noustu pikkuhiljaa. Se on kasvuprosessi, ja nyt ollaan taas entistäkin viisaampia ja vahvempia. Oppiminen ja kasvu jatkuvat, hän toteaa.

Podcast-projektia

Vaikeasta puolivuotisesta huolimatta Muhamed kertoo voivansa tällä hetkellä hyvin. Tarkoituksena on suorittaa opinnot valmiiksi ja valmistua vuoden loppuun mennessä. Ensi keväänä hän pakkaa tavaransa ja muuttaa Bosniaan, jossa hänen vanhempansa ovat syntyneet.

– En ole päässyt siinä kulttuurissa kasvamaan, niin ajattelin, että nyt aikuisiällä, kun olen mahdollistanut itselleni sellaisen aikavälin, niin menisin sinne puoleksi vuodeksi tai pidemmäksi aikaa vähän tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja oppimaan uutta, hän sanoo.

Opintojensa ohella Muhamed on työstänyt omaa podcastiaan. Mies on haastatellut podcast-jaksoihinsa muutamia urheilijoita, joista viimeisin oli jääkiekkoilija Miska Siikonen. Podcastissa on puhuttu muun muassa ylikunnosta ja mielenterveysongelmista sekä muista huippu-urheilun kääntöpuolista.

Aiheet juontavat juurensa Muhamedin omiin kokemuksiin. Jalkapallotaustan omaava mies kertoo treenanneensa kovimmillaan yli 10 kertaa viikossa.

– Sitten minulla on ollut kuntosalin kanssa ongelmia. Minulla on ollut ortoreksia, syömishäiriöitä ja muuta, joiden kanssa on mennyt liialliseksi se saliurheilu. Tiedän, että liika on liikaa, oli kyse mistä tahansa, hän sanoo.

Muhamed kertoo, että sai inspiraation podcastin tekemiseen tajuttuaan muutama vuosi sitten, että omista ongelmista puhuminen helpottaa.

– Jos puhun ääneen niin, että muutkin pystyvät samaistumaan, ja jos joku kuuntelee ja rohkaistuu keskustelemaan omien ystäviensä kanssa meidän aiheistamme, niin se on jo puolivoitto minulle. Yritän normalisoida sitä, että nuoret miehetkin voisivat keskustella sen sijaan, että ollaan vaan vahvoja ja nyökytellään, että hyvin menee, hän sanoo.

Mitä kuuluu rakkauden saralla?

Muhamed lähti rakkauden saarelta kotiin yhdessä parinsa Niinan kanssa. Kaksikko seurusteli muutaman kuukauden reissusta palattuaan, mutta ovat sittemmin lähteneet eri teille.

Muhamed kertoo, että hän ja Niina ovat nykyisin neutraaleissa väleissä keskenään.

Muhamedin rakkauselämästä kohistiin hiljattain muun muassa sosiaalisen median keskustelufoorumeilla, kun mies postasi Instagram-tililleen kuvan, jossa hän poseeraa lähekkäin toisen miehen kanssa. Moni pohti tuolloin, ovatko mies ja Muhamed seurustelu- tai tapailusuhteessa.

Muhamed kertoo olleensa lähinnä huvittunut somekansan spekulaatioista.

– Ihmiset, jotka tuntevat minut, tietävät, että olen tosi lämminhenkinen persoona fyysisesti ja henkisesti. Halailen ystäviäni ja annan poskisuukkoja, ihan sama, onko kyseessä tyttö vai poika, hän sanoo.

– Olen aika tietoinen omasta seksuaalisesta suuntautumisestani, rajoistani ja haluistani. Minusta se oli lähinnä hauskaa viihdettä, miten siitä saatiin käännettyä tuollainen juttu. (Kuvassa poseeraava mies) on kämppikseni ja hän seurustelee, hän nauraa.

Muhamed paljastaa viihtyvänsä tällä hetkellä sinkkuna.

– Ihan puhtaasti sinkkuna olen temmeltänyt tässä koko tämän ajan. Varmaan aikomuskin (jatkaa sinkkuna). Oma ohjenuora itselleni on, että onni pitää löytää itsestään ennen kuin sen voi löytää jostain muusta. Vielä etsitään sitä onnea itsestä, hän sanoo.

Love Island Suomi -ohjelman kolmannen kauden jaksot löydät mtv-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat