Mainos

Louhimies konsultoi Aarniota elokuvaansa: Tämä opetus jäi mieleen

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies konsultoi huumemaailmaan liittyvää 8-pallo -elokuvaansa varten Helsingin poliisin silloista huumeosaston päällikköä Jari Aarniota.

Elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen viime vuosien elokuvissa on liikutu alamaailman tapahtumissa. Ahdistavista teemoista on ammennettu teemoja niin Vuosaari-elokuvaan (2012) kuin 8-palloon (2013).

Louhimiehellä on tapana konsultoida elokuviaan varten ammattilaisia. 8-palloa varten konsultoitiin muun muassa entistä huumeidenkäyttäjää, mutta hiljattain televisiossa esitetyn elokuvan lopputeksteistä pistää silmään myös toinen tuttu nimi, Jari Aarnio.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on ollut syksystä 2013 lähtien tutkintavankeudessa epäiltynä useista eri rikoksista. Konsultaatio elokuvaa varten tehtiin ennen kuin Aarnion rikosvyyhti alkoi purkautua.

MTV.fi tavoitti Louhimiehen Irlannista, missä hän valmistautuu parhaillaan Rebellion (Kapina) -televisiosarjan kuvauksiin.

– Minulla on aina ollut tapana konsultoida asiantuntijoita elokuviani varten. Tässä elokuvassa oli aika selkeä kääntyä ison virkamiehen, eli huumepoliisin päällikön puoleen.

Louhimies kertoo käyneensä Aarnion kanssa pitkiä ja mielenkiintoisia keskusteluja. Itse näyttelijät eivät olleet keskusteluissa mukana, vaan ne pidettiin ohjaajan ja poliisipäällikön välisinä.

– Aarniolla oli iso vaikutus elokuvaan. Hänestä oli todella paljon hyötyä. Kävimme läpi erittäin pitkiä keskusteluja. Ei tietenkään mitään laitonta tai salaista, mutta lupasin olla paljastamatta keskustelumme yksityiskohtia, Louhimies toteaa.

Ohjaajalle on jäänyt mieleen Aarnion visiot siitä, miten huumepoliisin toiminta olisi tehokkainta.

– Hän painotti sitä, että jos huumemaailmaan halutaan vaikuttaa, pitäää voimavarat käyttää ylätason tekijöiden löytämiseen, ei kadulla huumekauppaa käyviin. Huipulla joku tekee isoja summia, sinne kannattaa panostaa, Louhimies muistelee Aarnion neuvoja.

Millaista Aarnion kanssa oli työskennellä?

– Hän oli erittäin vaatimaton ja helppo yhteistyökumppani.

Louhimiestä kiinnostaisi kovasti tietää, mitä mieltä Aarnio on elokuvasta. Ohjaaja ei kuitenkaan ole ollut Aarnion kanssa yhteyksissä elokuvan ilmestymisen jälkeen.

8-pallo palkittiin Jussi-gaalassa 2014. Eero Aho nappasi elokuvasta miespääosan Jussin ja Mari Vaalasranta maskeeraussuunnittelusta.

Tuntematon sotilas -hanke työn alla

Parhaillaan Louhimiehellä on monta rautaa tulessa. Hän valmistautuu viikonloppuna Rebellion (Kapina) -televisiosarjan kuvauksiin Irlannissa ja suunnittelee elokuvaa Väinö LinnanTuntemattomasta sotilaasta. 

– Tuntemattoman suhteen kaikki menevät hyvin ja kuten alun perin on suunniteltu, olisi kuvausten tarkoitus alkaa kesällä 2016. Siihen on vielä pitkä aika, hän kuvailee.

Helsingin Sanomat uutisoi perjantaina Louhimiehen napanneen Rebellion-sarjaan mukaan Game of Thrones -sarjassa näytelleen Michelle Fairleyn. Sarjan kuvaukset alkavat maanantaina.

–  Tämä on iso tuotanto, jossa on mukana useita rooleja. Fairley on yksi niistä. Viikonlopun aikana on edessä näyttelijäharjoituksia, vaikuttaa tosi kivalta ja kiinnostavalta, Louhimies tunnelmoi.

Louhimiehen 8-pallo -elokuvan Aarnio-yhteydestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja