Lotta Harala kelpo vauhdissa Ostravassa

1:47
Katso videolta Lotta Haralan juoksu.

Pika-aituri Lotta Harala sijoittui viidenneksi Tshekin Ostravassa kisatussa 60 metrin aitakisassa. 

Harala juoksi toiseksi alkuerässään, jonka voitti maailmantilaston ykkösnimi Yhdysvaltojen Alaysha Johnson. Harala kellotti ajan 8,06, Johnson 7,98. Illan toisessa alkuerässä Hollannin Nadine Visser juoksi uuden kisaennätyksen 7,86.

Finaali oli Johnsonin näytöstä. Yhdysvaltainen voitti kisan, toiseksi tuli Hollannin Nadine Visser ja kolmanneksi Tanskan Mette Graversgaard. Haralan oli kisassa viides ajalla 8,09. Harala on tällä kaudella juossut parhaimmillaan 8,00, joka riittää maailmantilaston sijalla 11.

– Nyt oli tosi hyvät jalat ja fiilis, mutta ajauduin molemmissa juoksuissa liian lähelle ensimmäistä aitaa, enkä päässyt siitä niin sanotusti imuun. Ponnistin siinä liiaksi ylös enkä päässyt kunnolla eteenpäin, ja juoksu meni vähän ”hyppimiseksi”, Harala sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Itselläni on sellainen fiilis, että kun juoksu napsahtaa kohdalleen, voi tulla vielä hyvä parannus aikaan. Juoksun alussa minulla on hyvät ensimmäiset askeleet telineistä. Pääsen niissä hyvin työntämään, mutta pitäisi osata tiivistää ennen ensimmäistä aikaa, Harala jatkoi.

Elmo Lakka eteni Haralan tavoin loppukilpailuun. Lakka oli eränsä neljäs sivuten kauden parasta aikaansa 7,77. Suomalaisen vauhti ei enää riittänyt loppukilpailussa, vaan hän jäi seitsemänneksi ajalla 7,79. Kisan voitti Kuuban Roger Iribarne, toinen oli Tshekin Petr Svoboda ja kolmas Puolan Jakub Szymanski.

– Jäin finaalissa telineisiin. Lähtö ei toiminut, mutta tässä tuli pari suhteellisen ehyttä juoksua. Siihen olen tyytyväinen, että pääsin alkuerissä jatkamaan siitä mihin Ranskassa kauden avauskisassa jäin, Lakka viittasi kauden parhaansa sivuamiseen. 

– Pikkuisen jäi finaalista hampaankoloon. Hyvällä lähdöllä olisi ollut mahdollisuudet parempaan, Lakka päätti.

Katso pääkuvan videolta Lotta Haralan juoksu. Alla olevalla videolla Elmo Lakan juoksu. Juttua muokattu klo 20.21: Lisätty Lotta Haralan ja Elmo Lakan kommentit.

2:17

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja