Mainos

Loppukesän pitkä sääennuste: Tuleeko tästä enää kesää?

Heinäkuu näyttää jatkuvan keskimääräistä kylmempänä. Elokuussa on toiveita keskimääräisistä lämpötiloista.

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n tuoreen neljän viikon ennusteen mukaan sää jatkuu heinäkuun ajan tavanomaista viileämpänä.

– Ensi viikko on koko Pohjois-Euroopassa keskimääräistä kylmempi ja olemme matalapaineiden vyöhykkeellä. Etelä- ja Lounais-Euroopassa on kuumaa. Vähitellen heinäkuun edetessä lämpöä siirtyy Espanjan ja Portugalin suunnalta kohti itää. Suomessa lähiviikot näyttävät kuitenkin tavanomaista kylmemmiltä. Tämän ennusteen valossa heinäkuussa tuskin on pitkiä hellejaksoja, hyvässä lykyssä joitain yksittäisiä hellepäiviä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

ECMWF:n vielä pidempi elo-lokakuun ennuste puolestaan ennakoi Suomeen melko tavanomaisia lämpötiloja loppukesälle ja alkusyksylle. Sateidenkaan osalta ei ole suurta poikkeamaa keskimääräisestä.

– Suomen länsipuolella näyttäisi olevan korkeamman paineen alue, joka tarkoittaisi meille tuulia lännestä ja luoteesta. Jossain vaiheessa matalapaineinen säätyyppi olisi siis vaihtumassa korkeapainevoittoiseen. Toivoa olisi kuivemmasta säästä, mutta tuolta suunnasta tuulet eivät ole kovin lämpimiä, sanoo Markus Mäntykannas.

Yhdysvaltalainen NOAA on pitkässä ennusteessaan suunnilleen samoilla linjoilla. Lämpötilat olisivat menossa elokuussa hiljalleen kohti keskimääräisiä ja sää olisi aiempaa vähäsateisempaa.

Pitkän aikavälin ennusteet ovat vielä kokeiluasteella. Ne eivät ennusta yksittäisten päivien säätä, vaan kuvaavat poikkeamaa keskimääräisessä säässä. Pitkien ennusteiden sisään mahtuu kylmempiä ja lämpimämpiä jaksoja.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.