Loppiaistähdet ja -kuut

Tässä resepti Loppiaistähdille ja -kuille, jotka voi leipoa joulun lopuista taikinalevyistä ja käyttää täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä. Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä.

Loppiaistähdet ja -kuut

  • 30-40 kpl
  • - 1 pkt torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
  • - kananmunaa voiteluun
  • - unikonsiemeniä koristeeksi
  • Täyte:
  • - n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
  • - n. 150 g savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
  • - n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Ota tähden muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/ maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä väliin.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat