Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Loppiaistähdet ja -kuut

Loppiaistähdet ja -kuut
Loppiaistähdet ja -kuutMyllyn Paras
Julkaistu 03.01.2006 10:56(Päivitetty 19.01.2012 15:47)

Tässä resepti Loppiaistähdille ja -kuille, jotka voi leipoa joulun lopuista taikinalevyistä ja käyttää täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä. Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä.

Loppiaistähdet ja -kuut

  • 30-40 kpl
  • - 1 pkt torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
  • - kananmunaa voiteluun
  • - unikonsiemeniä koristeeksi
  • Täyte:
  • - n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
  • - n. 150 g savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
  • - n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Ota tähden muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/ maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä väliin.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Black Friday on riskialtis tarjousviidakko – erityisesti näitä asioita rikolliset hyödyntävätTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:29
    Black Friday

    Black Friday on riskialtis tarjousviidakko – erityisesti näitä asioita rikolliset hyödyntävät

  • 10:15
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • 09:02
    Juhlapyhät

    Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

  • 08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille