Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Loppiaistähdet ja -kuut

Loppiaistähdet ja -kuut
Loppiaistähdet ja -kuutMyllyn Paras
Julkaistu 03.01.2006 10:56(Päivitetty 19.01.2012 15:47)

Tässä resepti Loppiaistähdille ja -kuille, jotka voi leipoa joulun lopuista taikinalevyistä ja käyttää täytteeksi vielä mahdollisesti jäljellä olevia joulun kalasäilykkeitä, juustoja ja hyytelöitä. Mikäli niitä ei ole jäljellä, hyvä täyte tulee lempijuustosta hyvällä savukalalla ja kirpeällä hyytelöllä.

Loppiaistähdet ja -kuut

  • 30-40 kpl
  • - 1 pkt torttu-, lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
  • - kananmunaa voiteluun
  • - unikonsiemeniä koristeeksi
  • Täyte:
  • - n. 150 g sinihomejuustoa tai tuorejuustoa (+ 1 tl pippuria, jos juusto maustamatonta)
  • - n. 150 g savulohisuikaleita tai katkarapuja tai kalasäilykettä
  • - n. 150 g kirpeää hyytelöä, esim. mustaherukka, tyrni, aprikoosi, pihlajanmarja tai karpalo

Ota tähden muotoisella piparimuotilla taikinalevyistä tähtiä ja kuita. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Valmista täyte murustamalla sinihomejuustoa haarukalla tai pehmentämällä sekoittaen tuorejuustoa. Sekoita siihen pieniksi pilkottuna lohta, katkarapuja tai muuta kypsää tai graavia tai säilykekalaa tmv. Mausta pippurilla, jos juusto on mietoa/ maustamatonta. Täytä tähdet ja kuut vähän ennen tarjoilua halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla väliin ensin kirpeää hyytelöä ja sitten noin teelusikallinen juusto-kalatäytettä väliin.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kiviKatariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi