Lontoossa on otettu kiinni mies epäiltynä katutaiteilija Banksyn teoksen varastamisesta

Katutaiteilija Banksyn teoksia ilmestyi Ukrainan raunioihin 0:41
KATSO MYÖS: Katutaiteilija Banksyn teoksia ilmestyi Ukrainan raunioihin.

Sotilaslennokein koristeltu liikennemerkki lähti pitkäkyntisten matkaan alle tunti sen jälkeen, kun Banksy oli vahvistanut sen olevan hänen tuorein teoksensa.

Lontoossa poliisi on ottanut kiinni miehen, jota epäillään katutaiteilija Banksyn teoksen varastamisesta.

Perjantaiaamuna Lontoon eteläosassa sijaitsevassa Peckhamin kaupunginosassa havaittiin stop-merkki, joka oli koristeltu kolmella miehittämätöntä sotilaslennokkia muistuttavalla aluksella.

Liikennemerkki lähti pitkäkyntisten matkaan alle tunti sen jälkeen, kun Banksy vahvisti sen olevan hänen tuorein teoksensa. Katutaiteilija oli julkaissut teoksesta kuvia Instagramissa.

Silminnäkijät olivat taltioineet videolle, kun mies poisti liikennemerkin toisen miehen avustuksella. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien ja videoiden mukaan toinen miehistä juoksi karkuun kyltti kainalossaan.

Lontoon metropolialueen poliisi sanoi alun perin, ettei sille ollut tehty ilmoitusta väitetystä rikoksesta. Paikallisista palveluista vastaava Southwarkin kaupunkipiirin valtuusto kuitenkin sanoi myöhään perjantaina, että se haluaa liikennemerkin takaisin ja oli ilmoittanut asiasta poliisille.

Liikennemerkin olinpaikka ei tiedossa

Lauantai-iltaan mennessä poliisi ilmoitti, että yksi mies oli otettu kiinni. Poliisin edustajan mukaan tapausta tutkitaan, mutta hän ei kertonut tarkempia yksityiskohtia kiinni otetusta miehestä.

– Olemme tietoisia jaetusta kuvamateriaalista, jossa näkyy, kun kyltti poistetaan, poliisin edustaja sanoi.

– Kaikkia, joilla saattaa olla tietoa tapauksesta tai kyltin olinpaikasta, pyydetään soittamaan poliisille.

Perjantaina antamassaan lausunnossa paikallinen päättäjä Jasmine Ali kritisoi liikennemerkin luvatonta poistamista.

– Sitä ei olisi pitänyt poistaa, ja haluamme sen takaisin, jotta kaikki yhteisön jäsenet voivat nauttia Banksyn loistavasta teoksesta, hän sanoi ja kertoi, että merkin poistamisesta on ilmoitettu poliisille.

Henkilöllisyytensä salaava Banksy ottaa taiteellaan usein kantaa sotaan. Yhdysvaltalaisen PBS:n mukaan monet Banksyn Instagram-seuraajat tulkitsivat taiteilijan vaativan päivitetyllä stop-merkillä tulitaukoa Gazaan, jota Israel on moukaroinut ilmaiskuin lokakuun alkupuolelta lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat