Lontoon metroiskusta lisää pidätyksiä

Britanniassa poliisi on tehnyt kaksi uutta pidätystä liittyen Lontoon perjantaiseen metroiskuun, kertoo poliisi.

Poliisi pidätti 48- ja 30-vuotiaat miehet Newportissa Walesissa varhain keskiviikkoaamuna.
Poliisi on nyt pidättänyt iskuun liittyen yhteensä viisi ihmistä.

–Tämä on nopeasti etenevä tutkinta. Olemme pidättäneet nyt viisi miestä, ja etsinnät jatkuvat neljässä osoitteessa. Etsinnät kestävät todennäköisesti vielä joitain päiviä, kertoo Dean Haydon Suur-Lontoon poliisista.

Eilen illalla Newportissa pidätettiin 25-vuotias mies. Viikonloppuna varhain lauantaina poliisi pidätti Doverissa Etelä-Englannissa 18-vuotiaan miehen. Miehen kerrotaan olevan Irakista lähtöisin oleva pakolainen.

Sunnuntain vastaisena yönä pidätettiin 21-vuotias mies Hounslow'ssa Lontoon länsiosissa. Brittimedian mukaan mies on alun perin kotoisin Syyriasta ja hän on työskennellyt pikaruokaravintolassa.

Lontoossa Parsons Greenin metroasemalla perjantaina tapahtuneessa räjähdyksessä loukkaantui 30 ihmistä. Pommi ei ilmeisesti räjähtänyt täysin, mutta sen aiheuttama tulipallo haavoitti kymmeniä ihmisiä.

Äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa sen olevan iskun takana.

Britannia nosti iskun jälkeen terroriuhan arviotaan kriittiselle tasolle, mutta vielä viikonlopun aikana arvio laskettiin toiseksi korkeimmalle tasolle viisiportaisella asteikolla.

Perjantain metropommi oli jo viides terrori-isku Britanniassa puolen vuoden sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat