LM: Härski vedätys vaani oululaisnaista Helsingissä: Astui "luotettavan" yhtiön taksiin, joka joutui onnettomuuteen – huijaus paljastui seuraavan päivänä

13:23
Taksiliitto vastaa, mikä lakiuudistuksessa meni pieleen.

Taksiyrittäjät ovat esittäytyneet kilpailevien yritysten kuljettajina, tarkoituksenaan jäljitellä tunnettuja taksiyhtiöitä, kertoo Taksiliiton järjestöpäällikkö Katja Saksa Lännen Medialle.

Huijarit ovat yrittäneet hyväksi käyttää tunnetun brändin luotettavuutta saadakseen asiakkaita, Saksa kertoo. Yhtenä keinona on käytetty taksiyhtiöiden mainosteippausten käyttöä tai tuulesta temmattujen taksinumeroiden käyttäminen kattokuvussa.

Erään härskin huijauksen kohteeksi joutui Helsingin laivaterminaalista taksin ottanut oululaisnainen, joka oli jonossa tiedustellut Taksi Helsingin autoa. Auton kuljettaja oli esittäytynyt yhtiön edustajaksi. Kesken matkan auto oli kuitenkin ajanut risteyksessä toisen auton perään.

Matkustaja ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti. Perillä hän joutui maksamaan kyydin ja sai maksukuitin varustettuna Taksi Helsingin logolla ja yhteystietonsa, kuljettaja ei koskaan kysynyt, loukkaantuiko matkustaja kolarissa.

Näin huijaus paljastui

Vasta seuraavana päivänä huijaus paljastui, kun nainen soitti Taksi Helsingin asiakaspalveluun.

– Tässä vaiheessa ilmeni, että kyse oli huijauksesta. Taksi Helsingin listoilta ei kyseistä rekisterinumeroa löytynyt. Ilmeisesti kyseessä oli varastettu kuittirulla, nainen kertoo Lännen Medialle.

Saksan mukaan taksiliitto ei ole tapausten vähäisyyden takia ryhtymässä toimiin jäljittelyn estämiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja