Kolme iskua maailmalla – Tunisian suomalaismatkaajat tavoitettu

Tunisiassa Soussen kaupungissa on hyökätty turistien suosimaan rantahotelliin. Kuwaitissa useita ihmisiä on kuollut itsemurhaiskussa moskeijaan. Ranskassa tehtiin isku kaasutehtaaseen. Iskussa on kuollut ainakin yksi ihminen ja useita on haavoittunut.   

Oletko paikalla?

Oletko Tunisian Soussessa tai muilla terrori-iskujen kohteena olevilla alueilla?

Ota yhteys toimitukseen soittamalla numeroon 010 300 5454 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Voit myös lähettää kuvamateriaalia MTV Uutiset -sovelluksen kautta. Ohjeet täällä.

----

Liveseuranta on päättynyt. Jatkamme tapahtumien seuraamista MTV Uutisten nettisivuilla.

Klo 19.06: Ulkoministeri Soini: Kaikki Tunisian  matkustusilmoituksen tehneet 16 suomalaista on tavoitettu. Ministeriöllä ei ole tietoa, että iskun uhrien joukossa olisi suomalaisia. 

Klo 18.44: Espanja on nostanut valmiustilansa terrori-iskujen varalta korkeimmalle tasolle Ranskan ja Tunisian iskujen takia.

Klo 18.22: Tunisian presidentti sanoo, ettei Tunisia pärjää yksin taistelussa jihadisteja vastaan. Presidentin mukaan tarvitaan maailmanlaajuinen strategia.

Klo 18.00: Tunisian iskussa on kuollut ainakin 28 ihmistä, kerrotaan maan terveysministeriöstä. Ministeriöstä vahvistetaan, että kuolleiden joukossa on ainakin brittejä, saksalaisia ja belgialaisia.

Kuwaitin moskeijaiskussa on kuollut ainakin 27 ihmistä ja yli 200 on haavoittunut, kertoo valtiollinen uutistoimisto Kuna viitaten sisäministeriön lähteisiin.  

Klo 17.53: Tunisian iskussa kuolleiden joukossa on Twitter-tietojen mukaan ainakin Britannian, Belgian ja Venäjän kansalaisia.  

Klo 17.27: Tunisian turvallisuusviranomaisten mukaan Soussen ampuja on poliisille ennestään tuntematon henkilö. "Hän on tunisialainen Kairouanin alueelta (sijaitsee Keski-Tunisiassa). Hän on opiskelija."

Klo 17.22: Ranskassa kaasutehtaalta löydetty mestattu henkilö on iskusta epäillyn pomo, tutkintaa lähellä oleva lähde kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Klo 17.21: Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että Tunisian iskun uhrien joukossa olisi suomalaisia. Matkustusilmoituksen Sousseen tehnyt 16 suomalaista, 15 tavoitettu.  

Klo 17.16: Kuwaitin moskeijaiskussa kuolleita on 25. Ainakin 202 on haavoittunut, kertoo maan sisäministeriö. 

Klo 16.30: Ranskan iskusta epäillyn vaimo on otettu kiinni, kertoo viranomaislähde uutistoimisto AFP:lle.

Klo 16:38: Reutersin saamien tietojen mukaan poliisi eristää yhä Imperial Marhaba hotellin ympäristöä ja alueen edessä makaa yksi ampujista kuolleena.

Klo 16:33: BBC on saanut yhteyden paikkalla oleviin brittiläisiin, jotka majoittuvat rannan läheisyydessä. He kertovat, että paikalla olleet on käsketty takaisin hotellihuoneisiinsa, ja alueella on kuulunut tunnin sisällä lukuisia laukauksia, sekä sireenin ja helikopterien ääntä.

Klo 16:25: Konsuli Marjaana Martiskainen kertoo STT:lle, että toinen hyökätyistä hotelleista on korkeatasoinen Hotel Soviva. Toinen hotelli on Imperial Marhaba.

Klo 16:18: BBC:n mukaan Euroopan-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk aloitti lehdistötilaisuuden Brysselissä ilmaisten suruvalittelunsa kaikkien kolmen iskun uhreille. 

– Ensiksi haluaisin ilmaista suruvalitteluni ja solidaarisuuteni Ranskaan, Kuwaitiin ja Tunisiaan, jotka ovat joutuneet julmien terrori-iskujen kohteeksi, Tusk sanoi BBC:n mukaan.

Klo 16.10: Suomen lähetystö arvioi Tunisiassa olevan kaikkiaan 130 suomalaista. Matkustusilmoituksen Sousseen on tehnyt 12, joista lähetystö on tavoittanut 5.  

Klo 16.01: Uutistoimisto AFP:n mukaan Ranskan kaasutehtaalta löydetty päätön ruumis on tunnistettu. Kyseessä on paikallinen yrittäjä.

Klo 15.58: Twitterissä julkaistu useita kuvia uhreista uimarannalla Soussessa.

Klo 15.53: Britannian pääministeri David Cameron: Hyökkäykset Ranskassa ja Tunisiassa ovat kauhistuttavia terrori-iskuja.

Klo 15.45: Tunisian sisäministeriön edustaja: Soussessa tapahtunut ampuminen oli terroristihyökkäys. Hyökkääjä on surmattu. 

Klo 15.41: Ranskan iskusta epäiltyn nimi on julkistettu. Ranskan sisäministerin mukaan kyseessä on Yassin Sahli. Miestä oli tutkittu radikalisoitumiseen liittyen vuonna 2006.

Klo 15.38: Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut moskeijaan tehdyssä iskussa Kuwaitin pääkaupungissa.

Klo 15.36: Ulkoministeriö: 12 suomalaista on kertonut etukäteen ministeriölle olevansa nyt Tunisian Soussessa. Todellisuudessa suomalaisten määrä kohteessa on suurempi. 

Klo 15.34: Tunisian Soussessa kuolleiden joukossa on ulkomaalaisia. 

Klo 15.30: Toinen iskun kohteena olleista hotelleissa on paikallisten tietojen mukaan Hotel Riu Imperial Marhaba, konsuli Martiskainen kertoo MTV Uutisille. Myös CNN ja BBC nimeävät saman hotellin. 

Klo 15.29:  Suomen suurlähetystö Tunisiassa Soussessa on keskustellut alueella suomalaisten kanssa, eikä heillä ollut tietoa siitä, että suomalaisia olisi loukkaantunut, konsuli Marjaana Martiskainen kertoo MTV Uutisille.

Klo: 15.26: Ainakin 27 ihmistä on  kuollut Tunisiassa turistialueelle tehdyssä iskussa, kertoo sisäministeriö.

Klo 15.17: Soussessa on suomalaisturisteja, kertoo Suomen ulkoministeriö. UM:n tiedossa on 12 ihmistä, jotka ovat tehneet matkustusilmoituksen Sousseen.

Klo: 15.16: Ainakin 19 ihmistä on kuollut Tunisian iskussa, kertoo sisäministeriö. Rantakohteessa on ammuttu.

Klo 15.12: Soussen hyökkäys oli tehty kahteen hotelliin. Kuolonuhreja on mahdollisesti enemmän kuin seitsemän, Tunisian sisäministeriöstä kerrotaan.

Klo 15.10: Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuven mukaan Ranskan tehdasiskussa kuollut mies oli ”viaton uhri, joka oli mestattu”. Uhria yritetään parhaillaan tunnistaa.        

Klo 15.01: Ainakin seitsemän ihmistä on kuollut turistihotelliin kohdistuneessa iskussa Tunisian Soussessa, sisäministeriön edustaja kertoo.

Klo 14.58: Turvallisuuslähteen mukaan hotellin edustalla Soussessa on ammuttu. Ainakin yksi aseistautuneista miehistä on kuollut.  

Klo 14.51: Ainakin neljä ihmistä on kuollut moskeijaan tehdyssä iskussa Kuwaitin pääkaupungissa, kuvernööri Thabet al-Muhanna kertoo. Muhannan mukaan lisäksi kahdeksan ihmistä on kriittisessä tilassa.


Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Uusimmat

     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.