Liverpool peittosi Cityn perinteikkäässä Community Shieldissä – Salah ratkaisi pilkulta

Liverpool on voittanut perinteisessä Community Shieldissä Manchester Cityn lukemin 3–1.

Avauspuolikkaalla Liverpoolin Trent Alexander-Arnold vei joukkueensa johtoon rangaistusalueen rajalta lähteneellä laukauksella. Maalin syötti Mo Salah.

City-hyökkääjä Julian Alvarez tasoitti ottelun 70. minuutilla maalin edestä. Osumaa tarkisteltiin videolta paitsion varalta, ja se lopulta hyväksyttiin.

81. minuutilla Cityn Ruben Diaz pelasi palloa kädellään omalla puolustusalueellaan. Tuloksena rangaistuspotku Liverpoolille. Tästä ei Mo Salah erehtynyt, ja pallo varmasti maalin oikeaan alanurkkaan.

Lopullinen niitti nähtiin lisäajan neljännellä minuutilla, kun Darwin Nunez puski pallon verkkoon aivan maalin edestä.

Community Shieldissä kohtaavat vuosittain FA Cupin voittaja ja Valioliigan mestari. Ottelu pelattiin tänä vuonna Wembleyn sijaan Leicesterissä King Power Stadiumilla.

Liverpool juhli voittoa viimeksi vuonna 2006. Joukkueessa pelasi tuolloin myös Sami Hyypiä.

Englannin Valioliiga käynnistyy 6. elokuuta.