Liverpool-kaksikko pelasi itsensä kassalle – käkättimeen kärkiottelussa

Arsenal juhli jalkapallon Englannin Valioliigassa tärkeää 3–1-kotivoittoa Liverpoolista. Arsenal nousi sarjataulukossa Manchester Cityn ohi toiseksi ja kahden pisteen päähän kärkijoukkue Liverpoolista.

Arsenal on Cityä kolme pistettä edellä, mutta manchesteriläisjätillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Arsenal siirtyi 14. peliminuutilla johtoon Bukayo Sakan maalilla. Osuma syntyi, kun Saka laukoi maalivahti Alisson Beckerin torjumasta irtopallosta pelivälineen verkon perukoille.

Vahvan avauspuoliajan pelannut Arsenal pettyi hetki ennen taukovihellystä, kun pallo meni Gabriel Magalhaesista kotijoukkueen omaan maaliin.

Toisella puoliajalla Liverpool oli pelissä hyvin mukana, mutta henkilökohtaiset virheet kävivät vieraille kalliiksi.

Kotijoukkue siirtyi 67. minuutilla johtoon Gabriel Martinellin osumalla. Maali syntyi, kun Liverpoolin Virgil van Dijk ja Alisson pelasivat itsensä tilanteesta ulos, ja Martinelli pääsi laukomaan tyhjiin.

Lisäajalla Leandro Trossard tykitti ottelun loppunumerot Alissonin jalkojen välistä. Liverpoolin Ibrahima Konate oli lentänyt 88. minuutilla toisella keltaisella kortilla suihkuun.

Höjlund löytänyt maalivireen

Aiemmin sunnuntaina Manchester United nappasi 3–0-kotivoiton West Hamista.

Manchester Unitedin tanskalaishyökkääjä Rasmus Höjlund on löytänyt komean maalivireen Valioliigassa.

Valioliigassa alkukaudesta tehottomuuden kanssa tuskaillut Höjlund viimeisteli sunnuntain ottelun avausmaalin. Höjlundin osuma syntyi 23. peliminuutilla komean harhautuksen ja laukauksen päätteeksi.

Alejandro Garnacho laukoi 2–0-lukemat toisen puoliajan alussa kimmokkeen kautta. Ottelun 84. minuutilla Garnacho laukoi takanurkkaan ottelun loppunumerot.

Höjlund saapui kesällä Atalantasta suurella summalla ja isoin odotuksin Manchester Unitediin.

Mestarien liigan lohkovaiheessa hän viimeisteli komeasti viisi osumaa, mutta Valioliigassa tanskalaisen avausosumaa jouduttiin odottamaan joulukuun loppupuolelle.

Sen jälkeen kun Höjlund lopulta sai maalitilinsä Valioliigassa auki, hän on ollut todella tehokas. Tanskalaishyökkääjä on tehnyt maalin neljässä tuoreimmassa liigaottelussaan. Lisäksi hän teki maalin tammikuun lopussa Englannin cupissa.

Chelsean ja Wolverhamptonin ottelun ykköshahmo oli vierasjoukkueen Matheus Cunha, joka viimeisteli hattutempun. Chelsea hävisi kotikamppailunsa 2–4. Bournemouth pelasi 1–1-kotituloksen Nottingham Forestia vastaan.