Jari-Matti Latvala tiukasti kärkitaistossa kisapäivän päätteeksi – näin perjantain kisapäivä eteni

Saksan MM-rallin perjantaipäivä on parhaillaan käynnissä. MTV Sport seuraa kisan etenemistä.

Kello 19.49: Rallin kokonaistilanne perjantain kisapäivän ja 7/18 erikoiskokeen jälkeen:

17. Jari Huttunen     Hyund/W2 +5.33,6

Kello 19.41, EK7: Jari-Matti Latvala jäi Ott Tänakin pohja-ajasta 4,0 sekuntia. Latvala oli tyytyväinen, vaikka pätkällä tuli pari pientä virhettäkin: "Nyt oli hyvää taistoa. Tein pari pientä virhettä, mutta niin käy kun puskee täysillä.", Latvala totesi wrc.comille.

Kello 19.35, EK7: Esapekka Lappi tekee hyvän ajan kisapäivän päättävälle seitsemännelle erikoiskokeelle. Hän on nopeampi kuin Ogier ja Neuville.

Kello 18.35: Perjantain urakan päättävä 7. erikoiskoe Wadern-Weiskirchen II (9,27 km) alkaa kello 19.21.

16. Jari Huttunen     Hyund/W2 +5.09,1

Kello 18.07, EK6: Teemu Suninen nousi pienistä teknisistä ongelmista kärsivän Mads Östbergin ohi kymmenenneksi.

Kello 17.59, EK6: Toyota-kuskit Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala ovat päässeet erikoiskokeen läpi. Latvala on tyytyväinen wrc.comin haastattelussa: "Olen varsin tyytyväinen. Muutimme auton etupään tasauspyörästön säätöjä, ja se oli hyvä askel eteenpäin."

Kello 17.50, EK6: Ott Tänakilta jälleen kova ek-aika. Maaliin tähän asti tuleistä Tänak on 1,6 sekuntia nopeampi kuin Sebastien Ogier ja MM-pistekärki Thierry Neuvilleen eroa tuli 22 kilometrin matkalla peräti 8,8 sekuntia.

Kello 17.35: Kisan kuudes erikoiskoe Mittelmosel II (22,00 km) on käynnissä! Kun sama reitti ajettiin aamulla ensimmäisen kerran, rankkasade kasteli reitin loppupään starttaajille.

20. Jari Huttunen     Hyund/W2 +4.11,2

Kello 17.06, EK5: Latvala nousi kokonaistilanteessa Lapin edelle viidenneksi. Pohja-aikoja takova Ott Tänak johtaa yhä kisaa.

Kello 17.04, EK5: Jari-Matti Latvala erikoiskokeen maalissa: "Nyt oli ihan hyvä erikoiskoe, vaikka en pystykään vastaamaan Ogierin ja Tänakin vauhtiin", Latvala kommentoi wrc.comille.

Kello 16.58, EK5: Esapekka Lappi maalissa. Hän manasi wrc.comille tielle nousseesta sorasta: "Täyttä myrkkyä minulle".

Kello 16.45: Erikoiskoe 5 on käynnissä!

Kello 14.26: Seuraavaksi autokunnat suuntaavat päivähuoltoon. Erikoiskoe 5 alkaa kello 16.39.

20. Jari Huttunen     Hyund/W2 +3.21,7

Kello 14.13, EK4: Jari-Matti Latvala on erikoiskokeen maalissa, mutta hän ei ole tyytyväinen. Latvala jää Ott Tänakin pohja-ajalle 3,3 sekuntia. "En tiedä mikä on. Mennään huoltoon ja ollaan viisaampia," Latvala tyytyi toteamaan wrc.comille.

Kello 14.02, EK4: Neuville kommentoi 4. erikoiskokeen maalissa wrc.comille: "Meillä oli pieni öljyvuoto. Se ei paljoa haitannut, mutta tuulilasi oli hieman öljyinen."

Kello 13.58: Kisan neljäs erikoiskoe on käynnissä, ja auton öljyvuodosta kärsinut Thierry Neuville on vahdissa. Tie on kuiva tällä osalla reittiä.

Kello 13.15: Seuraavaksi ajettava neljäs erikoiskoe Wadern-Weiskirchen I (9,27 km) alkaa kello 13.53.

Kello 12.54: Hyndai-pomo Michel Nandan kommentoi wrc.comille, että Neuvillen autosta oli öljyletkun kiinnitys löysällä. Ilmeisesti vuoto on saatu tukittua siirtotaipaleella. Näin ollen hän pääsee jatkamaan kisaamista kolmannella sijalla. Päivähuolto odottaa seuraavaksi ajettavan neljännen erikoiskokeen jälkeen.

Kello 12.50: Rallireitille saapunut rankkasade tuo lisämaustetta kilpailuun. Tiet ovat osin märät ja paikoin ei ole satanut lainkaan.

11. Teemu Suninen     Ford       +47,1

Kello 12.45: Neuville pääsi jatkamaan ajoaan siirtymätaipaleella pienen korjaustaukonsa jälkeen. Hän on yhä kisassa kolmantena.

Kello 12.44: Ralliautoilun MM-sarjaa johtava belgialaiskuski Thierry Neuville on ajautunut ongelmiin Saksan MM-rallissa. Neuvillen Hyundai-autosta vuotaa öljyä perjantaina ajetun kahden erikoiskokeen jälkeen. Neuville pääsi kisan kolmannen erikoiskokeen maaliin, ja hän on parhaillaan kisassa kolmantena. WRC.comin tietojen mukaan autosta jäi öljyläikkä erikoiskokeen jälkeiselle haastattelupisteelle. Siirtymätaipaleella belgialainen pysähtyi tien sivuun korjaamaan autoaan konepelti pystyssä.

Kello 12.44: Kisan kolmannella erikoiskokeella Viron Ott Tänak kiidätti Toyotansa hurjaan vauhtiin. Heinäkuun lopussa Suomen MM-rallin voiton napannut Tänak oli 22-kilometrisellä erikoiskokeella peräti 13,1 ja 13,4 sekuntia nopeampi kuin tallikaverinsa Lappi ja Latvala.