Mainos

Näin presidentti Koivistoa muisteltiin Säätytalolla – "Toteutti suomalaisen unelman"

Presidentti Mauno Koivisto on saatettu haudan lepoon. Koivisto haudattiin Hietaniemen haustausmaalle iltapäivällä. Siunaustilaisuus pidettiin sitä ennen Tuomiokirkossa. Koiviston muistotilaisuus puolestaan pidettiin Säätytalolla. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


0:32

17.34 Valtioneuvoston kanslia on määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan koko maassa valtiollisten hautajaisten ajan. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen. Liputus alkoi klo 8 ja päättyy klo 21. Muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän klo 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon.

17.33 Tilaisuudessa kuultiin Yrjö Kilpisen, Laululle, Ilmari Hannikaisen Rauha ja Oskar Merikannon Sinulle, sopraano Tuuli Takalan esittämänä, säestäjänään pianisti Tuula Hällström.

17.15 Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) presidentti Koivistosta: Kun tuli aika asemoida Suomi kylmän sodan jälkeisessä maailmassa, hän teki historialliset päätökset epäröimättä.

16.58 Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo presidentti Mauno Koiviston olleen Suomen menestystarinassa sekä näkijä että tekijä. Sipilä: Ihmisenä Mauno Koivisto toteutti suomalaisen unelman.

16.46 Säätytalon muistotilaisuuden on avannut presidentti Mauno Koiviston vävy Heikki Allonen. Tervetuliaissanoissaan Allonen viittasi Koiviston kuuluisaan lausahdukseen siitä, että on syytä olettaa kaiken menevän hyvin.

Allosen mukaan lausahduksessa ja Koiviston elämänasenteessa huokui valtava elämänkokemus, joka usein syntyi tilanteissa, joissa lopputulos ei ollut ollenkaan selvä.
Allonen kiitti omaisten puolesta kaikesta siitä tuesta, mitä Koiviston perhe on saanut.

16.46 Lähetys muistotilaisuudesta tulee Valtioneuvoston yhteyden kautta. Yhteydessä on kuitenkin ongelmia, joten toistaiseksi kuvaa muistotilaisuudesta ei saada. Jos yhteys saadaan kuntoon, näytetään muistotilaisuus MTV Uutisten nettisivuilla.  

16.44 Tellervo Koivisto saapui muistotilaisuuteen. Tilaisuus on alkamassa pian.

6:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.