Mainos

Video: Hallitus kertoo, miten kärkihankkeet pannaan toimeen

Juha Sipilän (kesk.) hallituksella on ohjelmassaaan kaikkiaan 26 kärkihanketta, jolla viedään eteenpäin tavoitteita kilpailukyvyn parantamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Hallitus kertoo illalla tiedotustilaisuudessa, miten kärkihankkeet käytännössä toteutetaan, ja miten niille varatut 1,6 miljardia euroa jakautuvat.  

Kello 20 Kesärannassa alkavaa tilaisuutta voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla. Pääministeri Sipilän lisäksi paikalla ovat valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Kärkihankkeissaan hallitus aikoo muun muassa purkaa työllistämisen esteitä, parantaa elinkeinoelämän ja yrittäjyyden edellytyksiä ja uudistaa työvoimahallintoa. Toisen asteen ammatillista koulutusta aiotaan uudistaa ja peruskoulun oppimisympäristöjä digitalisoidaan.

Kärkihankkeisiin kuuluvat myös muun muassa lapsiperheiden kotipalvelujen lisääminen sekä ikäihmisten kotihoidon ja -palvelujen kehittäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen suomalaisten terveydessä ja hyvinvoinnissa.

Hallitus aikoo panostaa lisäksi muun muassa biotalouteen ja uusiutuvaan energiaan sekä normien purkamiseen ja digitalisaatioon.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja