Vuorotteluvapaan tulevat tiukennukset selviävät lokakuussa

Vuorotteluvapaan ehtojen tiukentamisesta annetaan hallituksen esitys lähiviikkoina, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Tiukennus on osa hallituksen kärkihanketta, jolla pyritään kannustamaan työn nopeaan vastaanottamiseen, kannustinloukkujen purkamiseen ja työttömyysjaksojen lyhentämiseen.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.), elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esittelivät tänään alueilleen kuuluvia kärkihankkeita.

Työttömyysturvauudistuksen linjaukset ovat ministerien mukaan valmiit lokakuussa. Selvitys kannustinloukuista ja osallistavan sosiaaliturvan malli valmistuvat ensi vuoden loppuun mennessä.

Hallitus pyrkii lisäksi muun muassa kannustamaan työelämän osapuolia luomaan paikallisen sopimisen toimintatapoja työpaikoille. Selvitysmies laatii ehdotuksen paikallisen sopimisen edistämisestä lokakuun puoliväliin mennessä. Ehdotusten on määrä tulla voimaan vuoden 2016 aikana. Työaikalain ja vuosilomalain kokonaisuudistus jatkuu vuoteen 2018 asti.

Kasvuyritysten rahoituskapeikkoihin hallitus aikoo puuttua hyödyntämällä muun muassa EU:n rahoitusohjelmia, pääomittamalla kasvurahastoja sekä suunnitteilla olevalla välirahoitusvälineellä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja