Mainos

Hallitukselta 120 miljoonaa peruskouluille

Peruskoulun uuteen pedagogiikkaan, uusiin oppimisympäristöihin ja opetuksen digitalisaatioon varataan hallituksen kärkihankkeena 90 miljoonaa euroa.

Yhteensä peruskoulu-uudistukseen on varattu 120 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esitteli 300 miljoonan euron kärkihankepottia osaamiseen ja koulutukseen.

Koululaisille aiotaan taata tunti liikuntaa päivässä 21 miljoonalla eurolla. Grahn-Laasosen mukaan kouluille ei määrätä tarkkoja ohjeita lisäliikunnan tarjoamiseen.

– Kouluissa voidaan oppitunneilla lähteä liikkeelle tai tarjota pidempiä liikunnallisia välitunteja. Se voi myös tarkoittaa, että koulujen iltapäivissä on kerhotoimintaa tai otetaan urheiluseuroja mukaan, Grahn-Laasonen sanoo.

Myös esimerkiksi yliopistot, kielikokeilut sekä taide ja kulttuuri ovat saamassa kärkihankerahoitusta. Hallitus haluaa mahdollistaa korkeakouluopiskelijoille ympärivuotisen opiskelun. Hallituksen tavoitteena on nostaa kesäkuukausina suoritettujen opintopisteiden osuus korkeakouluissa suoritetuissa opinnoissa 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Nyt osuus on 11 prosenttia.  

Toisaalta satsauksien lisäksi hallitus on kaavaillut säästävänsä yli 500 miljoonaa euroa koulutuksesta vuoteen 2019 mennessä. Kovimmat koulutusleikkaukset kohdistuvat toisen asteen ammatilliseen koulutukseen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.