Video: Pandat matkalla kohti Ähtäriä: Matka sujuu hitaasti, mutta varmasti – "Kyyti on heille mukavaa"

Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuneet Lumi- ja Pyry-pandat ovat parhaillaan matkalla kohti Ähtärin eläinpuistoa. Pandoja kuljettavalle ajoneuvolle on toivottu matkarauhaa.

MTV Uutisten toimittaja Petri Saraste kertoi suorassa lähetyksessä, että pandat voivat pitkästä matkasta huolimatta hyvin.

Tällä hetkellä pandat ja heidän saattajansa viettävät kahvitaukoa Orivedellä.

– Matka on ollut aika hidasta, olemme vasta Orivedellä. On huono keli ja joudumme ajamaan letkassa hyvinkin hitaasti pandojen takia, Saraste kertoo Orivedeltä.

– Pandat ovat voineet aivan hyvin. Kyyti on ollut heille mukavaa menoa, koska ei ole enää tietoakaan turbulenssistä, kuten lentokoneessa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.


Saraste saapui pandojen kanssa Suomeen

Saraste saapui Kiinasta samalla lennolla pandakaksikon kanssa. Hän on uutisoinut pandojen vaiheista jo Kiinan päästä alkaen.

Saapumistapahtuman järjestäjien mukaan pandojen matka Suomeen on sujunut ongelmitta. Eväänä lennolla ja ajomatkalla pandoilla on jopa sata kiloa bambua sekä maissista ja soijasta tehtyjä pandakakkuja.


LUE MYÖS: Ainutlaatuiset kuvat: MTV ainoana mukana pandalennolla – toimittaja kertoo, mitä 10 tunnin aikana tapahtui

Helsinki-Vantaan lentokentälle saapuneet kiinalaiset pandat esiteltiin aamupäivällä tiedotusvälineille.

Pandojen näkemistä jouduttiin odottamaan puolentoista tunnin verran, sillä ennen karhujen siirtämistä maan kamaralle piti hoitaa niiden maahantuontiin liittyneet rajamuodollisuudet.

Pandat uteliaina

Läpinäkyvissä kuljetuslaatikoissaan olleet pandat vedettiin traktorilla tiedotusvälineiden nähtäville.

Kuljetuslaatikoissaan rauhallisesti istuneet pandat tarkastelivat uteliaasti Helsinki-Vantaan lentokentän lumituiskuista maisemaa. Urospanda Pyry rouskutti istuessaan bambunpätkää.

Lue myös:

    Uusimmat