Mainos

Tätä lähempää et Ähtärin pandoja hetkeen näe! Lumi ja Pyry kellivät ja kurkkivat lentokentällä kuvatulla, ainutlaatuisella videolla

1:45

Tulli taltioi pandojen ensimmäiset hetket Suomessa videolle. Söpö näky sulattaa varmasti sydämet!

Videolla nähdään juuri käynnissä oleva pandojen tulliselvitys. Viranomaiset avaavat pandojen kuljetuslaatikoiden luukut pitkän lennon jälkeen.

Toinen pandoista katsoo hieman epäluuloisena sitä pällistelevää virkamiesjoukkoa.

Sen sijaan toinen pandoista köllöttelee tyytyväisenä laatikossa luukun auetessa ja mussuttelee bambua.

Tulli videolla on peitetty Eviran eläinlääkärin kasvot hänen pyynnöstään.

Pikkupandat saavat seuraa

Ähtärin eläinpuiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Savola uskoo pandojen avaavan Ähtärille hienoja mahdollisuuksia. Puiston vuotuisen kävijämäärän uskotaan kasvavan tänä vuonna noin 300 000:een aiemmasta noin 200 000:sta.

Savola uskoo, että Ähtärin eläinpuisto nousee pandojen vauhdittamana lähitulevaisuudessa Pohjoismaiden johtavaksi eläinpuistoksi.

– Nämä pandat tuovat meille uuden sysäyksen. Meillä on suunnitelma, jolla pitkäjänteisesti kehitämme puistoa vuoteen 2030 asti. Se pitää sisällään uusia eläimiä, uusia rakennuksia, paikkojen kuntoon laittamista ja muita toimia, Savola kertoo.

Yleisö näkee pandat 17. helmikuuta

Savola ei halua valottaa tarkemmin eläinpuiston suunnitelmia uusista eläimistä, mutta sanoo, että puistoa kiinnostavat etenkin Aasian suunnan eläimet. Puistossa elää jo entuudestaan Himalajan vuoristossa luonnonvaraisena eläviä punaturkkisia pikkupandoja, jotka nyt saavat seurakseen jättiläispandoja.

Savolan mukaan eläinpuiston lipunmyynti on lähtenyt hyvään vauhtiin, kun pandojen saapumisesta on uutisoitu tiedotusvälineissä. Yleisö pääsee näkemään pandoja ensi kertaa 17. helmikuuta.

– Jos helmikuun 17. päivälle haluaa vielä saada lipun, niin kannattaa olla ajoissa liikkeellä, Savola sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja