Mainos

Video: Halpeneeko taksimatka, miten käy laadun ja turvallisuuden? Suoraa puhetta taksin takapenkiltä

Suomen taksiliikenteeseen on tulossa merkittäviä muutoksia. Liikenneministerin esityksen mukaan taksiliikenne avattaisiin kilpailulle. Taksiliiton toimitusjohtaja hyppäsi taksin kyytiin ja arvioi tulevaa MTV Uutisille.

– Jos tarjontaa olisi kovasti ja kysyntää suhteellisen vähän, silloin luultavasti hinnat halpenisivat, mutta todennäköisesti hinnat tulevat keskimäärin nousemaan, näin on käynyt monella palvelualalla, arvioi toimitusjohtaja Timo Koskinen tulevaa hintakehitystä.

Koskinen listaa myös muita asiakkaille negatiivisia vaikutuksia.

– Jos hintasääntely poistetaan, päivystysjärjestelmä heikkenee. Ennalta-arvaamaton taksin saaminen olisi vaikeaa muun muassa hiljaisissa nukkumalähiöissä.

Eniten toimitusjohtaja on huolissaan epätyypillisistä ajoista.

– Nythän Suomessa missä päin vain yhdeksällä eurolla taksin kotipihaan jopa jouluaattona. Näin ei ehkä olisi, jos uudistus menisi läpi, arvioi Koskinen.

Kritiikistä huolimatta Koskinen näkee uudistuksessa myös hyviä puolia.

– Monet yrittäjät varmasti kiittelevät esimerkiksi yöpäivystyksestä vapautumista. Luotan siihen, että tässä päästään loppujen lopuksi hyvällä yhteistyöllä eteenpäin. 

Uudistuksen toteutuessa yrittäjien olisi Taksiliiton mielestä kohtuullista saada parin vuoden siirtymäaika.

Mukana keskustelussa on myös taksinkuljettaja Pasi Rokosa. Taksiliiton toimitusjohtajaa taksin takapenkillä haastattelee toimittaja Raija Kantomaa. Haastattelu nähtävissä kokonaisuudessaan myös MTV Katsomossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.