Video: Nyt se lähti, juna Kouvolasta Kiinaan – MTV seurasi suorana historiallista starttia

Tavarajuna lähti Kouvolasta Kiinaan 2:03

Raideyhteys Suomen Kouvolan ja Kiina Xi’anin välillä aloittaa toimintansa tänään. MTV Uutiset seuraa ensimmäisen konttijunan lähtöä suorassa lähetyksessä alkaen kello 10.50.

– Kaiken pitäisi olla kunnossa. Juna on täynnä ja valtavasti ollaan tehty etukäteistyötä sen eteen, että saadaan se juna lähtemään, liikenteen operoinnista Suomessa vastaavan Unytraden operatiivinen johtaja Jari Grönlund kertoi MTV Uutisille eilen.

Grönlund kertoo Kouvolan kehitysyhtiö Kouvola Innovationin aloittaneen työn reitin puolesta jo vuonna 2013. Kesäkuun alussa toimintansa aloittanut Unytrade vastaa liikenteen operoinnista yhdessä Kazakstanin rautateiden kanssa, jonka tytäryhtiö omistaa junat ja kontit.

– Kiinnostus on ollut suurta ja uskon, että ensi vuoden puolella suomalaisten ja kiinalaisten juhlapyhien jälkeen pystymme luomaan viikoittaisen yhteyden molempiin suuntiin. Eniten välillä odotetaan liikkuvan konepajojen sekä puu- ja metsäteollisuuden tuotteita, Grönlund arvioi MTV Uutisille.

Matka reitin päästä päähän vie Grönlundin mukaan kymmenisen päivää. Kiinan rajalle puksutetaan samoilla vaunuilla. Veturi vaihtuu kunkin maan omaan kalustoon junan kulkiessa läpi Venäjän, Kazakstanin ja Kiinan.

Kazakstanin ja Kiinan rajalla tapahtuu myös raideleveyden muuttumisen vuoksi tehtävä junan vaihto.

Ensimmäinen juna lähti Kouvolasta kohti Kiinaa 4:01

Lue myös:

    Uusimmat