Puolustusministeri Kaikkonen Venäjän liikekannallepanosta: "Tiukemmalle viisumilinjalle olisi perusteita"

Puolustusministeri Kaikkonen: Näin Suomi aikoo reagoida Venäjän osittaiseen liikekannallepanoon 14:43
Puolustusministeri Kaikkonen: Näin Suomi aikoo reagoida Venäjän osittaiseen liikekannallepanoon

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) pitää tiedotustilaisuuden koskien Venäjän uusia toimia. MTV Uutiset Live näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.  

Venäjä ilmoitti tänään osittaisesta liikekannallepanosta sekä siitä, että sen valtaamilla alueilla Ukrainassa järjestetään niin sanotut kansanäänestykset siitä, että alueet liitetään Venäjään. 

– Ei tullut yllätyksenä, on spekuloitu jonkun aikaa. Kertoo siitä, että Venäjällä on vaikeuksia saavuttaa tavoitteitaan nykyisellä joukollaan, ja se tarvitsee uusia joukkoa. Suomen lähialueella sotilaallinen tilanne on rauhallinen. Puolustusvoimien valmius on hyvä, luonnollisesti tilannetta seurataan tarkasti, Kaikkonen sanoi tiedotustilaisuudessa. 

On pidetty myös mahdollisena, että liikekannallepanon vuoksi Suomeen voisi tulla paljon venäläisiä, koska raja on vielä auki. 

– Tästä ei ole merkkejä, rajalla on rauhallista. Tuskin mitään äkillisiä muutoksia on luvassa. Tiukemmalle viisumilinjalle olisi perusteita, Kaikkonen lisäsi. 

Kaikkonen tapaa lokakuussa kotimaisen puolustusteollisuuden edustajia. Tarkoitus on keskustella muun muassa siitä, voidaanko kotimaista puolustuskapasiteettia lisätä. 

– On helpompi antaa puolustusmateriaalia Ukrainaan, jos oma puolustusteollisuutemme on sitä paikkaamassa. 

Tilaisuudessa esille nousi myös Suomen Nato-jäsenyys. 

– Parhaassa tapauksessa voimme olla Nato-jäseniä jo vuoden lopussa. 

Lue myös:

    Uusimmat