Näin CHL-finaali eteni: Kärppien kiri alkoi liian myöhään

Keränen kaventaa onnekkaalla osumalla 1:19

Kamppailu jääkiekon Euroopan seurajoukkueiden mestaruudesta ratkesi, kun Oulun Kärpät kohtasi CHL:n loppuottelussa ruotsalaisseura Frölunda Indiansin.

Mainos

CHL-finaali Kärpät-Frölunda suorana parhaillaan MTV Sport 1:llä ja Katsomossa!

Osta Katsomon päiväpassi hintaan 9,95 euroa

Suora lähetys ottelusta alkustudioineen alkoi MTV Sport 1:llä ja Katsomossa kello 18.00.

Ottelu päättyi ruotsalaisseura Frölundan niukkaan 2-1-voittoon. Kärpät pääsi maalin makuun vasta päätöserässä.

MTV Sport seurasi ottelun etenemistä. Twitterissä keskusteluun pystyi osallistua hashtagilla #CHLfi.

Kello 20.33: Ottelu päättyy. Frölunda voittaa CHL:n mestaruuden maalein 2-1.

59.59: Frölundalta pitkä kiekko. Sekunti aikaa ja aloitus Frölundan päädystä.

60. min: Frölunda voittaa aloituksen. Kiekko Kärppien päätyyn.

59.12: Kärpät aikalisä. Aloitus Frölundan päädystä. Kärpät jatkaa kuudella kenttäpelaajalla.

59. min: Kärppävahti Aittokallio lähtee pois maaliltaan, kun viimeinen peliminuutti alkaa. Kärpät yrittää tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

58. min: Kärppien Keräseltä vahva hyökkäys: Kaksi kovaa laukausta, mutta Johansson torjuu.

57. min: Kärppien Mashur menettää kiekon omassa päädyssä, ja Frölundan Rosseli-Olsen pääsee maalin edustalle avopaikkaan. Aittokallio torjuu.

56. min: Kärpillä jälleen hyvää painostusta Frölundan päädyssä.

55. min: Raksilan katsomossa kiertää aalto. Tunnelma on katossa!

53. min: Kärppien vahva vaihe ottelussa jatkuu.

51. min: Selostaja Antero Mertaranta MTV Sportin tv-lähetyksessä: "Pelissä on todella huikea vaihe, kun Kärpät painaa päälle!"

47. min: MAALI! KÄRPÄT KAVENTAA 1-2:EEN! Juho Keräsen laukaus menee maaliin Frölundan puolustajan jalan kautta.

47. min: Kärpät ei onnistu saamaan kunnolla ylivoimapyöritystä käyntiin.

46. min: Kärpät jälleen ylivoimalle: Frölundan Anton Axelssonille 2 min jäähy kampituksesta.

45. min: Frölunda täysilukuinen.

45. min: Kärpiltä vahvaa ylivoimapyöritystä, mutta vaaralliset vedot jäivät puuttumaan.

43. min: Kärpät ylivoimalle! Frölundan Artturi Lehkonen kamppaa itselleen 2 min rangaistuksen.

42. min: Kärpät jälleen täysilukuinen.

42. min: Ruuhkaa Kärppien maalilla: Frölundan Artturi Lehkonen sutii kiekkoa maalin edustalla, mutta Aittokallio torjuu.

Kello 20.02: Ottelun kolmas erä alkoi! Ylivoimalla jatkava Frölunda voitti keskialoituksen.

Kello 20.00: Laukaukset kohti maalia kahdessa ensimmäisessä erässä Kärpät 14, Frölunda 21.

Kello 19.55: Valmentajakonkari Jukka Jalonen MTV Sportin kiekkostudiossa: "Aika usein tämän tyyppisiä joukkueita ja Ruotsia vastaan se peli pikku hiljaa kääntyy itselle, kun he väsyneinä pelaavat välillä itsensä vähän tyhmästi ulos tilanteista."

Kello 19.51: MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen erätauolla: "Kärpät pääsi pikkaisen paremmin mukaan kiekolliseen pelaamiseen. Ennen kaikkea mentaalisesti. 0-2. Nyt on veljillä viimeinen aika herätä."

Kello 19.49: Kärppien nuori hyökkääjätähti Sebastian Aho erätauolla: "Edelleen kovatempoinen peli. Lujaa mennään päästä päähän. Pitää olla tarkkana Frölundan vastahyökkäysten kanssa ja hyödyntää omat paikat. Jatketaan työntekoa ja uskotaan, että saadaan tulosta sitä kautta."

Kello 19.47: Ottelun toinen erä päättyy. Frölunda johtaa yhä 2-0.

40. min: Kärpille ensimmäinen jäähy:  Ivan Humlille 2 min korkeasta mailasta.

39. min: Aittokallio pysäyttää kiekon räpylänsä alle. Pelikatko toisen erän loppuun.

36. min: Ottelua selostava Antero Mertaranta MTV Sportin tv-lähetyksessä: "Kärppien on kohta pakko ottaa riskiäkin jossain vaiheessa"

34. min: Kärpillä vahva tilanne Frölundan maalilla. Johansson torjuu Jani Hakanpään laukauksen ja pitää maalinsa yhä puhtaana.

31. min: Juhani Tamminen MTV Sportin tv-lähetyksen katkolla: "Katsokaa Kärppien syöttelyä: jos Kärpät saa kaksi syöttöä peräkkäin, niin alkaa tapahtua!"

30. min: Kärpiltä vahva hyökkäys kolmella kahta vastaan, mutta Ivan Humlin veto epäonnistuu hieman.

26. min: Frölundan Oliver Lauridsen laukoo ja kiekko pomppii Kärppien maalin edustalla. Puolustus hoitaa.

24. min: Kärpiltä vahva vastahyökkäys, mutta Johansson torjuu Ivan Humlin laukauksen.

23. min: Frölunda täysilukuinen.

Puljujärvi tarjoilee avopaikan Kukkoselle 0:54

21. min: Kärppien ylivoimassa Jesse Puljujärveltä upea syöttö maalin edustalle Lasse Kukkoselle, mutta Johansson torjuu.

21. min: Kärpät heti ylivoimalle. Frölundan Henrik Tömmernes lyö omassa päädyssä kiekon yli laidan ja saa 2 min jäähyn pelin viivyttämisestä.

Kello 19.15: Toinen erä alkaa. Kärpät vei jälleen keskialoituksen.

Kello 19.03: Juhani Tamminen erätauolla: "Täällä oli hyvin valmistautunut Frölunda ja psykologisesti ihan jäässä oleva Kärpät. Me pelataan ihan eri peliä kuin meidän liigassa. Ei voi mennä maalin taakse reva pitkänä odottamaan. Täällä tulee veljeä päälle koko ajan. Pelinopeudessa on valovuoden ero! Ainoastaan loistava maalivahtipeli pitää Kärpät pelissä kiinni."

Tamminen: Kärpät psykologisesti jäässä avauserässä 1:00

Kello 19.01: Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen MTV Sportille: "Meidän täytyy vähän suoraviivastamaan peliä. Kiekkoa maalille ja päästä irtokiekkoihin. Pikkuisen nopeampaa reagointia."

Kello 19.00: Avausrerä päättyy. Frölunda johtaa 2-0.

20. min: Frölundalle pitkä kiekko avauserän viimeisellä minuutilla.

Frölundan 2-0-maali pomppaa onnekkaasti Hakanpään luistimesta 1:13

17.43: Maali! Frölundan Spencer Abbott tekee maalin edustalta tilanteeksi jo 2-0. Kiekko menee maaliin Kärppäpuolustaja Jani Hakanpään luistimen kautta.

Ryan Lasch ohjaa Frölundan 1-0-johtoon 1:20

16.20: Maali! Frölunda menee 1-0-johtoon: Ryan Lasch ohjaa Oscar Fantenbergin siniviivavedon maaliin.

16. min: Kärpillä jälleen vahvaa pyöritystä Frölundan päädyssä. Johansson torjuu pahasta maskista huolimatta.

14. min: Kärpät saa rakennettua vaarallisen tilanteen Frölundan maalille, mutta Johansson pitää maalinsa puhtaana.

12. min: Kärpiltä pitkä kiekko.

10. min: Kärppien Junttila puolittain läpi. Kiekko kuitenkin karkaa lavasta.

7. min: Frölunda täysilukuinen.

Aittokallio pysäyttää Niklas Lasun läpiajon 0:25

6. min: Frölundan Nicklas Lasu alivoimalla yksin läpi. Aittokallio torjuu!

5. min: Esa Pirnes hankki Frölundalle ottelun ensimmäisen jäähyn: Johan Sundstromille 2 min jäähy kampituksesta.

4. min: Kärpiltä vuorostaan vahvaa pyöritystä Frölundan maalin edustalla. Johansson torjuu.

2. min: Frölunda on aloittanut ottelun vahvasti. Kärppävahti Aittokalliolta kaksi hyvää pelastusta ottelun alkuminuuteilla.

1. min: Ensimmäinen pelikatko: Kärpiltä pitkä kiekko.

Kello 18.31: Ottelun avauserä alkoi! Kärpät vei keskialoituksen, vaikka Mika Niemen maila meni poikki.

Kello 18.28: Ottelu pääsee alkamaan aivan tuota pikaa.

Kello 18.24: Raksilassa kansallislaulujen aika.

Kello 18:20: Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki MTV Sportin ennakkolähetyksessä hetkeä ennen ottelun alkua: "Joukkue on todella keskittynyt. Olemme tulleet pitkän matkan. Tiedän, että joukkue tulee olemaan tänään parhaimmillaan. Olemme satsanneet CHL:ään ja olemme tämän ansainneet. 24 peliä pelattu ja vain neljä hävitty."

Kello 18.15: MTV Sportin asiantuntija Juhani Tamminen ennakkolähetyksessä Kärppien huippupuolustaja Joni Pitkäsen jäämisestä sivuun ottelusta: "Uskallan sanoa, että se on varotoimenpide. Kyse on nivusista."

Kärppien ja Frölundan tiet CHL-finaaliin 2:28

Kello 18.11: MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta ennakkolähetyksessä maalivahti Sami Rajaniemen erikoisluvasta: "Hienoa, että Kärppien maalivahtiongelmaan löytyi urheilullinen ratkaisu."

Aravirta: Frölundan kiekkokontrollia kannattaa seurata 1:12

Kello 18.07: Valmentajakonkari Jukka Jalonen MTV Sportin ennakkolähetyksessä: "Mielenkiinnolla odotan, miten kovaa Frölunda lähtee puolustamaan. Ja miten hyvin Kärpät pystyy sen murtamaan."

Kello 18.00: Kärppien alkuperäinen kakkosvahti Sami Väliharju on vatsataudin takia sivussa, joten seura anoi erikoislupaa Lahden Pelicansista siirtyneelle Sami Rajaniemelle.  Sveitsin toimisto sekä vastustajajoukkue Frölunda näyttivät anomukselle vihreää valoa, joten Rajaniemi pääsi mukaan otteluun.

Kalapudas – Keränen – Suoranta
Piispanen (13. hyökkääjä) – Pentikäinen (7. puolustaja)

Christoffer Ehn – Nicklas Lasu – Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg (13. hyökkääjä) – Christoffer Persson (7. puolustaja)

Maalivahdit: Lasse Johansson, Johan Gustafsson.

Kello 17.10: Loppuottelun voittaja saa palkintorahaa 70 000 euroa. Hopeajoukkue joutuu tyytymään 30 000 euroon.

Kello 17.00: Kärpät selvityi ensimmäisenä suomalaisjoukkueena CHL-finaaliin.

Kello 17.00: Tervetuloa seuraamaan CHL:n loppuottelua Kärpät-Frölunda.