Näin Malesian GP eteni: Bottas vaisuna – Räikkösen Ferrari petti ennen starttia

F1-kauden 15:s osakilpailu, Malesian GP, ajettiin Sepangin radalla sunnuntaina. MTV Sport seurasi kello 10.00 alkavaa kilpailua hetki hetkeltä.


Lopputulokset:
1. Verstappen (1)
2. Hamilton (1)
3. Ricciardo (1)
4. Vettel (1)
5. Bottas (1)
6. Perez (1)
7. Vandoorne (1)
8. Stroll (1)
9. Massa (1)
10. Ocon (1)
...
Räikkönen kesk.


Oho! Vettelin auto on täysin romuna! Hän kolaroi Strollin kanssa maaliintulon jälkeen! Ferrari jää radan varteen ja Vettel hyppää Wehrleinin kyytiin. Älytön tilanne.

MAX VERSTAPPEN VOITTAA! LEWIS HAMILTON TULEE MAALIIN KAKKOSENA JA DANIEL RICCIARDO ON KOLMAS. UPEAN NOUSUN TEHNYT SEBASTIAN VETTEL ON LOPULTA NELJÄS JA VAISUN KISAN AJANUT BOTTAS VIIDES.

Kierros 56/56: Viimeinen kierros!

Kierros 53/56: Red Bull Ricciardolle: "Tuhosit Vettelin innon, hänen renkaansa ovat menneet. Hyvin tehty, kamu."

Kierros 51/56: Vettel pääsi kerran hyökkäämään ensimmäiseen mutkaan, mutta Ricciardo puolusti paikkaansa. Nyt saksalaisen pehmeämmät renkaat näyttävät olevan syödyt, ero on kasvanut kahteen sekuntiin.

Kierros 48/56: Kierroksella ohitettava Alonso ei päästä helpolla Vetteliä ohi ja Ricciardo saa hetken hengähdystauon. "Mitä hän tekee... Luulin, että hän on tuota parempi", Vettel ihmettelee.

Kierros 46/56: Nyt on Vettel Ricciardossa kiinni! Mutta pääseekö ohi?

Kierros 44/56: Kohta saadaan lisää jännitettävää. Vettel on enää 2,5 sekunnin päässä Ricciardosta.

Kierros 42/56: Ja uusi ennätys! 1.34,080! Puolitoista sekuntia irti Ricciardon etumatkasta. Nyt voi vain jossitella, miten Räikkönen olisi pärjännyt tässä kisassa...

Kierros 40/56: Vettel tykittää kierrosennätyksen 1.32,418! Eroa Ricciardoon enää seitsemän sekuntia ja kuilu kaventuu lähes sekunnilla per kierros.

Kierros 39/56: Huh, mikä tilanne! Palmer ja Magnussen ajavat kisaa ja Verstappen on tulossa kierroksella ohi. Takasuoralla hollantilainen menee ohi, mutta heti hänen perässään Palmer ja Magnussen osuvat toisiinsa sillä seurauksella, että Palmer pyörähtää. "Mikä sekopää", kuuluu tuttu mantra Magnussenin tiimiradiossa.

Kierros 33/56: Ynnä muut -ryhmässä Alonso nousee 13:nneksi ohittamalla Magnussenin. Pieni osuma, kun tanskalainen ei anna tilaa. "Mikä idiootti!", Alonso huutaa tiimiradiossa. "Mitä helvettiä tämä tyyppi tekee?", vastaa Magnussen.

Kierros 31/56: Kärjen tilanne "normalisoituu", kun Perez tulee neljänneltä sijalta vaihtamaan viimeisenä kärkipään kuskeista renkaansa.

Kierros 30/56: Ricciardo tulee kärjestä sisään vaihtamaan renkaansa, putoaa kolmanneksi.

Kierros 29/56: Mercedes ottaa Bottaksen varikolle. Kovemmat renkaat alle ja... Vettel menee suomalaisen ohi!

Kierros 28/56: Max Verstappen tulee kärjestä varikolle ja tulee hyvissä ajoin ulos ennen Hamiltonia. Myös Vettel tulee varikolle, alle superpehmeät renkaat.

Kierros 27/56: Hamilton ensimmäisenä kärkikuskina varikolle. Hyvä ajoitus, sillä Hamilton ehtii takaisin radalle juuri ennen Bottasta ja Vetteliä. Red Bullilla kaksoisjohto.

Kello 10.44: Ferrari kiistää C Morelle huhun, jonka mukaan Räikkösen auton turbossa olisi ollut vikaa.

Kierros 24/56: Vettel on ajanut Bottaksen hetkessä kiinni. Eroa on enää reilu sekunti.

Kierros 21/56: Sieltä! Vettel nousee viidenneksi ja tähtää seuraavaksi kohti Valtteri Bottasta, johon eroa on vajaat neljä sekuntia. Samalla odotetaan hiljalleen kärkikuljettajia varikolle.

Vettel laittaa Perezin rintataskuunsa helpolla ohituksella 0:54

Kierros 19/56: Vettel on aivan Perezissä kiinni, pian menee Maranellon ori heittämällä ohi.

Kierros 15/56: Varikolla on täysi tohina päällä. Puolet kuskeista on jo tullut vaihtamaan renkaat. Vettel ottaa Bottaksen etumatkaa sekunnin kierroksella kiinni.

Kierros 13/56: Williamsien tultua varikkopysähdykselle Vettel nousee jo seitsemänneksi! Hamiltonille ilmoitetaan tiimiradiossa, että Vettel on uhka kisan loppuun mentäessä.

Kierros 11/56: Red Bullin tiimiradiossa kerrottiin Ricciardolle, että hän on sekunnin kierroksella Hamiltonia nopeampi. Ero kavenee silmissä!

Kierros 9/56: Sinne meni Bottaksen kolmossija. Suomalainen puolustaa röyhkeästi paikkaansa, mutta ei auta – Ricciardo iskee ohi! Samalla Vettel nousee jo pisteille ohi Alonsosta.

Ricciardo taistelee Bottaksen ohi 0:38

Kierros 8/56: Perez kuittaa Vandoornen ohi ja nousee viidenneksi.

Perez kuittaa Vandoornen näytöstyyliin 0:33

Kierros 7/56: Vettel on jumiutunut Alonson taakse. McLaren on pehmeämmällä renkaalla liikkeellä, eikä saksalainen pääse aivan ohitusetäisyydelle.

Kierros 4/56: Verstappen nousee kärkeen! Hamilton oli juuri valittanut tiimiradiossa, ettei saa kaikkea tehoa autostaan irti. Samalla Ricciardo on jo ohittamassa Bottasta. "Mercedekset ovat hätää kärsimässä", sanoo C Moren tekninen asiantuntija Ossi Oikarinen.

Verstappen ohittaa Hamiltonin tyylipuhtaasti 0:22

Kierros 2/56: Vettel on noussut jo 11:nneksi! Red Bullit näyttävät olevan Mercedestä nopeampia, Verstappen on aivan Hamiltonin perässä ja Ricciardo Bottaksen peräsimessä.

Kierros 1/56: Bottakselta superstartti! Haastaa jopa Verstappenin kakkossijasta, mutta ei aivan onnistu pääsemään ohi. Hamilton johtaa, Ricciardo neljäs ja upean lähdön tehnyt Vandoorne viides. Räikkönen ei päässyt kisaan mukaan.

Bottas ottaa loistavan lähdön – Hamilton pitää asemansa kärjessä 1:04

Kello 10.00: Valot muuttuvat vihreiksi ja autot lähtevät lämmittelykierrokselle. Räikkösen autoa ei näytetä saavan kisaan edes varikolta.

Kello 9.55: Kimin autoa työnnetään parhaillaan varikolle... Turbo petti. Katastrofiviikonloppu Ferrarille.

Kello 9.48: Ferrarin tiedottaja kertoi C Moren toimittajalle Mervi Kalliolle, että talli "yrittää ihmettä". Ei kuulosta hyvältä.

Kello 9.42: Räikkösen auto saadaan työnnettyä lähtöruudukkoon. Mekaanikot työskentelevät kiivaasti auton kimpussa.

Kello 9.37: Ei voi olla totta! Räikkösen autossa ongelmia! Kimi valittaa tiimiradiossa, että tehot ovat kadonneet. "Voimayksikön akku on tyhjä." Ferrarin varikolla oli painettu paniikkinappula pohjaan.


Kello 9.18: Hamilton on Veikkauksen suosikki voittamaan kilpailun kertoimella 1,73. Räikkösen kerroin on 3,61 ja vitosruudusta lähtevän Bottaksen 14,26.

Kello 9.05: Aamupäivällä paikallista aikaa rankkasade piiskasi Sepangin rataa ja vettä tuli lähestulkoon vaakasuorassa. Nyt sää on parantunut ja rata kuivunut.

Kello 9.00: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Tunnin päästä mennään!

Lue myös:

    Uusimmat