Räikkönen uskomattomalla tavalla palkintopallille – näin Yhdysvaltain GP eteni

F1-kauden 17:s osakilpailu, Yhdysvaltain GP, ajettiin Austinissa Circuit of the Americasin radalla sunnuntaina. MTV Sport seurassi kello 22.00 alkanutta kilpailua hetki hetkeltä.


Lopputulokset: 1. Hamilton (1) 2. Vettel (2) 3. Räikkönen (1) 4. Verstappen (2) 5. Bottas (2)


Mutta mutta! Räikkönen nousee sittenkin kolmanneksi! Verstappen ohitti Räikkösen radan ulkopuolelta ja hollantilainen saa viiden sekunnin aikarangaistuksen!

Ei voi olla totta! Räikkönen taipuu Verstappenille viimeisissä mutkissa! Hamilton voittaa, Vettel kakkonen ja Verstappen mielettömällä ajolla kolmas!

Kierros 56/56: Viimeinen kierros käynnissä! Eikä päässyt Verstappen yrittämään ohitusta pääsuoran lopussa DRS:n avulla. Vielä on kuitenkin monta mutkaa jäljellä...

Kierros 55/56: Viimeistä edellinen kierros käynnistyy. Räikkösen ero takana hurjastelevaan Verstappeniin on puolitoista sekuntia. Hyvältä näyttää – vielä.

Kierros 53/56: Verstappen ohittaa Bottaksen röyhkeällä liikkeellä. Bottas varikolle vaihtamaan renkaansa, koska taaksepäin ei ole enää mitään hävittävää.

Kierros 52/56: Räikkönen päästää Vettelin kiltisti ohikseen.

Kierros 51/56: Ja nyt on Verstappen menossa heittämällä Bottaksen ohi. Huono taktiikka Mercedeksellä Bottaksen kanssa.

Kierros 51/56: Vettel on aivan Bottaksessa kiinni. Kohta mennee ohi... ja menee! Saksalainen pysyy mestaruustaistelussa vielä hengissä. Pian tulossa Ferrarin sisäinen ohitus, kun Räikköstä käsketään antamaan kakkospaikka tallikaverilleen.

Kierros 47/56: Magnussen ja Ericsson kolaroivat, kun heitä ohitetaan kierroksella. Sama kaveri taas, mutta tällä kertaa ei ollut tanskalaisen vika. Naapurimaahan penalttia, viiden sekunnin aikarangaistus!

Kierros 46/56: Enää kymmenen kierrosta jäljellä. Nyt on mielenkiintoista nähdä, tuleeko kärkikolmikko enää sisään.

Kierros 45/56: Hamilton ihmettelee tiimiradiossa, miten Räikkönen voi olla niin lähellä (9,5 sekuntia). Samalla Bottas ei pysy ollenkaan Räikkösen kyydissä mukana.

Kierros 42/56: Nyt tulee ohitus! Räikkönen painaa väkisin ohi pääsuoran lopussa. Bottaksella ei löydy vauhtia tallikaverinsa tapaan.

Kierros 41/56: Räikkönen roikkuu aivan Bottaksen peräsimessä kiinni, mutta Mercedeksen suoranopeus on Ferrarille liikaa, eikä Kimi pääse ohi.

Kierros 39/56: Vettel sisään, Ferrarilla matkitaan Red Bullin strategiaa. Vettel putoaa suomalaisten taakse neljänneksi.

Kierros 38/56: Verstappen yllättäen sisään viidenneltä sijalta! Eikä menettänyt sijaakaan, tällä setillä mennään loppuun saakka.

Kierros 35/56: Räikkönen on enää puolen sekunnin päästä Bottaksesta, nähdäänkö kohta ohitusyritys?

Kierros 34/56: Ensimmäistä kisaansa Renault'lla ajava Sainz ohittaa Perezin upealla liikkeellä ja nousee seitsemänneksi. Aiemmin Perez vaati tiimiradiossa, että tallikaveri Ocon olisi päästänyt hänet ohikseen.

Kierros 30/56: Räikkönen on enää alle kahden sekunnin päässä Bottaksesta – ja samalla Verstappenin ero Kimiin on alle kuusi sekuntia.

Kierros 26/56: Lopulta myös Verstappen tulee vaihtamaan renkaansa, kun ensin Hamilton on ohittanut hänet. Verstappen palaa radalle viidentenä. Hollantilainen on hurjassa vauhdissa ja hän ajaa Räikköstä kiinni todella nopeasti. Eroa nyt kuusi sekuntia.

Hamilton ohittaa Verstappenin 0:26

Kierros 24/56: Räikkönen ajaa Bottasta kiinni, eroa enää kolme sekuntia ja se pienenee koko ajan. Pian saadaan Suomi-taistelu!

Kierros 22/56: Suomalaiset saavat ajaa erakkoina radalla. Bottaksella on molempiin suuntiin viiden sekunnin rako, ja Räikkösellä taakse 15 sekuntia tyhjää.

Kierros 20/56: Myös Kimi varikolle. Ja nyt Verstappen johtaa kilpailua, huh! Tosin hän on vielä tulossa varikolle, mutta yhtä kaikki: upea kisa käynnissä!

Kierros 19/56: Bottas varikolle, hän putoaa viidenneksi. Hamilton tulee seuraavalla kierroksella sisään ja hän pitää juuri ja juuri kärkipaikkansa ennen Vetteliä. Tiukaksi meni!

Kierros 17/56: Vettel varikolle, Bottas nousee toiseksi ja Räikkönen kolmanneksi. Saksalaiskuski takaisin radalle viidentenä.

Kierros 16/56: Ricciardo keskeyttää kuudennelta sijalta! Renault'n moottori sanoo sopimuksensa irti.

Kierros 13/56: Bottaksen ja Ricciardon taistelusta ei annettu rangaistuksia.

Kierros 12/56: Ricciardon renkaat ovat loppu ja Räikkönen yrittää ohi! Ei pääse, mutta australialainen tulee pian tämän jälkeen varikolle ja Kimi nousee neljänneksi. Ricciardo on ensimmäinen kärkikuski, joka tulee varikolle.

Kierros 12/56: Keskeyttäneitä tässä vaiheessa ovat Hülkenberg (öljynpaine) ja Wehrlein (kolari Magnussenin kanssa).

Kierros 10/56: Verstappen on jo kuudentena! Hän saa vielä kisan lopussa käyttöönsä pehmeämmän renkaan... Taivas on rajana.

Kierros 9/56: Ricciardon ja Bottaksen toisen kierroksen tilanne on tuomariston tutkinnassa.

Kierros 7/56: 16:nnesta ruudusta kisaan lähtenyt Verstappen tekee hurjaa nousua, hän on jo seitsemäs ohitettuaan Alonson!

Kierros 6/56: Osat vaihtuvat! Hamilton tekee liikkeensä takasuoran lopussa ja Vettel taipuu kakkoseksi!

Hamilton ohittaa Vettelin 0:17

Kierros 5/56: Hamilton iskee nopeimman kierroksen ja on jo sekunnin sisällä Vettelistä. Bottaksen ja Ricciardon taistelu on maksanut kaksikolle monta sekuntia, minkä lisäksi Räikkönen on noussut Ricciardon kantaan.

Kierros 4/56: Taas pääsee Ricciardo hakemaan ohitusta Bottaksesta! Aussikuski käy radan ulkopuolella hakemassa vauhtia, mutta ei vieläkään saa suomalaista ohitettua. Kovaa taistelua!

Bottas ja Ricciardo kiivaassa taistossa - Bottas puolustaa 0:53

Kierros 2/56: Lisää hienoja suomalaisuutisia! Räikkönen tunkee väkisin Oconin ohi ja ottaa takaisin paikkansa viidentenä!

Räikkönen ohittaa Oconin 0:14

Kierros 2/56: Ricciardo yrittää Bottaksen ohi ensimmäisessä mutkassa. Osumakin tulee, mutta Bottas on sinnikäs ja pitää paikkansa. Hienoa kilvanajoa!

Kierros 1/56: Vettel tykittää kärkeen! Loistava lähtö ja saksalainen nousee Hamiltonin ohi. Bottas pitää kolmannen sijansa, mutta Räikkönen putoaa Oconin taakse viidenneksi.

Kello 22.00: Lämmittelykierros käynnissä! Ei ongelmia, kaikki pääsevät liikkeelle. Pian lähdetään...

Kello 21.58: "Gentlemen, start your engines... and let's get ready to rumbleeeeeeeeeeee!" Kohta mennään, pari minuuttia lämmittelykierrokseen!

Kello 21.43: Austinissa on bongattu jos jonkinmoisia julkimoita. Yksi suurimmista on Yhdysvaltojen ex-presidentti Bill Clinton.

Kello 21.35: Kuskit kuulutetaan radalle ison maailman tyyliin, äänessä legendaarinen Michael Buffer – tunnettu huudostaan "let's get ready to rumble".

Kello 21.25: C Moren asiantuntija Toni Vilander ei usko, että mestaruus ratkeaa tänään. Tilanne on siis tämä: jos Hamilton saa 16 pistettä Vetteliä enemmän, mestaruus on saletti.

Kello 21.05: Ferrarin iso kiho Sergio Marchionne saatiin C Moren haastatteluun. Hän totesi, että potkuhuhuissa vellonut tallipomo Maurizio Arrivabene on tyytyväinen asemassaan ja hänet pitäisi jättää rauhaan. Ei siis oikeastaan sanonut mitään.

Kello 20.45: Texasissa aamu oli sateinen ja radalla on yhä kosteaa. Vettä ei kuitenkaan pitäisi tippua kisan aikana. Kovan pohjoistuulen aiheuttamat puuskat sen sijaan voivat aiheuttaa ongelmia kuljettajille. Lämpöä 25 astetta.

Kello 20.30: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Ratkeaako maailmanmestaruus? Palaavatko suomalaiset palkintopallille? Miten meidän kaikkien tässä käy? Pian selviää!

Lue myös:

    Uusimmat