Hamilton hymyillen kesälomalle, Ferrarilla vaikeaa – Saksan GP hetki hetkeltä

Formula 1 -sarja jatkui sunnuntaina Saksan GP:llä. MTV Sport seurasi kilpailua hetki hetkeltä.


Lopputulokset:
1. Hamilton (3)

2. Ricciardo (3)
3. Verstappen (3)
4. Rosberg (3)

5. Vettel (3)
6. Räikkönen (3)
7. Hülkenberg (3)
8. Button (3)
9. Bottas (2)
10. Perez (3)

11. Gutierrez (3)
12. Alonso (3)
13. Grosjean (2)
14. Sainz (3)
15. Kvjat (3)
16. Magnussen (2)
17. Wehrlein (3)
18. Ericsson (2)
19. Palmer (3)
20. Haryanto (3)
Keskeyttäneet: Massa, Nasr
(Suluissa varikkopysähdykset)


LEWIS HAMILTON VOITTAA! DANIEL RICCIARDO ON TOINEN JA MAX VERSTAPPEN KOLMAS! NICO ROSBERG ON NELJÄS, SEBASTIAN VETTEL VIIDES JA KIMI RÄIKKÖNEN KUUDES. VALTTERI BOTTAS TAISTELEE ITSENSÄ MAALIIN YHDEKSÄNTENÄ.

Kierros 66/67: Ja sieltä menee nyt Button Bottaksesta ohi. Williamsin renkaat ovat niin rikki, että Valtteri menee lähes poikittain mutkiin. Tämä taktiikka osoittautui älyvapaaksi, eikä ollut ensimmäinen kerta.

Kierros 65/67: Nähdäänpä vielä kunnon kilvanajoa! Perez menee upeasti taistellen Alonsosta ohi ja tarraa kiinni viimeisestä pistepaikasta.

Kierros 62/67: Bottaksen renkaat ovat täysin loppu, Hülkenberg menee heittämällä ohi. Suomalaiskuski on ylivoimaisesti koko radan hitain kuski.

Kierros 59/67: Jopas jotakin! Alonsolle ilmoitetaan, että radalle odotetaan sadetta viiden minuutin kuluttua. Vieläkö menee jännäksi?

Kierros 55/67: Bottas ilmeisesti yrittää ajaa kisan loppuun pehmeillä renkaillaan, jotka alkavat olla jo melko loppu.

Kierros 52/67: Isot ovat erot kärjessä. Radan tiukin taistelu käydään tällä hetkellä sijasta 17, kun Marcus Ericsson ahdistelee Pascal Wehrleinia.

Kierros 48/67: Räikkönen viimeistä kertaa (kop, kop) varikolle, pehmeät renkaat alle. Eroa Vetteliin lähes kahdeksan sekuntia.

Kierros 47/67: Ricciardo sisään, Vettel sisään.

Kierros 46/67: Verstappen sisään. Hülkenberg on tullut Bottaksen edeltä varikolle, mitä tekee Williams? Valtteri jatkaa radalla, eikä tule heti seuraavalta kierrokselta sisään.

Kierros 44/67: Ricciardo on ajanut Rosbergin aivan kiinni – ja Rosberg tuleekin varikolle. Hän kärsii samalla viiden sekunnin aikasakkonsa ennen renkaiden vaihtoa.

Kierros 40/67: Huh ja wau, mikä ohitus Ricciardolta, joka paukuttaa Verstappenin ohi kolmanneksi. Aussikuskilla pehmeämpi rengasseos alla. Ja heti perään kisan ylivoimaisesti nopein kierros, ero Rosbergiin kutistuu sekunnilla, nyt alle kolme sekuntia eli periaatteessa Ricciardo on jo toisena.

Kierros 38/67: Massan umpisurkea viikonloppu päättyy keskeytykseen. Kuudesta viime kisasta saldona yksi piste.

Kierros 35/67: Hamilton viimeisenä kärkikuskina sisään eli kolmen stopin taktiikka on tänään kuumaa valuuttaa.

Kierros 34/67: Rosberg saa viiden sekunnin aikasakon ohituksestaan! Ja perään Ricciardo ja Bottas varikolle. Valtteri putoaa Hülkenbergin taakse kahdeksanneksi.

Kierros 33/67: Ja nyt Räikkönen sisään, superpehmeät alle.

Kierros 32/67: Räikkönen on ottanut Vettelin lähes kiinni, eroa enää pari sekuntia. Ja heti tämän kirjoitettuani Vettel tulee vaihtamaan superpehmeät alleen. Mitä tehdään Räikkösen kanssa?

Kierros 31/67: Tuomaristo tutkii Rosbergin ohitusta, Verstappenin mukaan saksalainen pakotti hänet ulos radalta. Mielenkiintoiseksi menee...

Kierros 29/67: Verstappen komppaa Mercedestä→ varikolle ja pehmeät renkaat alle. Hollantilainen ehtii juuri Rosbergin eteen! Mutta Rosberg menee väkisin Verstappenista ohi seuraavissa mutkissa! Upeaa ajoa Rosbergilta!

Kierros 28/67: Rosberg varikolle Ricciardon takaa! Alle pehmeät renkaat ja takaisin radalle Räikkösen taakse.

Kierros 23/67: Ooh, upea ohitus Alonsolta, joka oli aiemmin piikitellyt McLarenia tiimiradiossa. Espanjalaismestarin vireen joutui kokemaan Esteban Gutierrez.

Kierros 20/67: Räikkönen kärsi pienestä vaihdelaatikkoviasta varikolla, siksi vaihde ei ollut mennä sisään. On myös selvinnyt, että Rosbergin Mercedeksessä oli lähdössä sähkövika.

Kierros 17/67: Kertaus renkaista→ Hamiltonilla pehmeät, Verstappenilla superpehmeät, Ricciardolla pehmeät, Rosbergilla superpehmeät, Ferrareilla ja Bottaksella pehmeät. Eri taktiikoita siis!

Kierros 16/67: Myös Bottas ohittaa Grosjeanin komeasti!

Kierros 15/67: Hamilton kärjestä sisään ja nyt on myös Räikkösen vuoro. Pehmeät renkaat alle. Mutta stoppi menee penkin alle, yli viisi sekuntia! Räikkönen palaa radalle Grosjeanin taakse seitsemänneksi, mutta Kimi iskee heti ranskalaisen ohi tuoreilla renkailla. Eroa Vetteliin on nyt viisi sekuntia.

Kierros 13/67: Ricciardo varikolle, ja Bottas! Williamsin stoppi menee jälleen erinomaisesti, Bottas tulee takaisin radalle kymmenenneksi. Samalla Hamilton tykittää kärjessä purppuraa eli nopeimpia kierroksia.

Kierros 12/67: Verstappen ja Rosberg sisään ensimmäisinä kärkikuskeina, superpehmeillä jatketaan. Verstappen nyt kahdeksas, Rosberg kymmenes.

Kierros 9/67: Kakkosena ajava Verstappen ilmoittaa Red Bullille radiossa, että hänellä on takarenkaiden kanssa suuria ongelmia.

Kierros 8/67: Renault aloitti varikkostopit Palmerin käytyä sisällä, nyt Kvjat ja Nasr sisään.

Kierros 6/67: Kärkikymmenikön ainoa DRS-alueen sisällä oleva kuski tällä hetkellä on Räikkönen, joka ajaa reilun puolen sekunnin päässä tallikaveristaan.

Kierros 2/67: Rosberg hakee aggressiivisesti ohitusta Ricciardosta, mutta aussikuski pitää upeasti pintansa ja saksalaisen takanaan. Rosbergille sanotaan radiossa, että tämä "muistaisi neljän ensimmäisen kierroksen strategian".

Kierros 1/67: Hamilton tykittää kärkeen! Rosberg putoaa viidenneksi! Vettel menee Räikkösestä ohi ja Bottas on Kimin kannassa seitsemäntenä.

Klo 15.01: Kaikki kuskit lähtevät kisaan superpehmeillä renkailla – paitsi Esteban Gutierrez, jonka Haasin alla ruudussa 11 on pehmeät renkaat.

Klo 15.00: Lämmittelykierros on käynnissä! Kohta mennään!

Klo 14.55: Williamsin tallipomo Claire Williams antaa tuoreet kommentit Valtteri Bottaksen sopimustilanteesta.

Klo 14.40: MTV Sportin F1-studio jakoi kärkikuskeille ja -talleille arvosanat kauden avauspuolikkaasta.

Klo 14.39: Radalla 39 astetta, ilman lämpötila 23 astetta. Edelleen kuivaa.

Klo 14.33: Kimi Räikkönen lähtee siis kisaan viidennestä ruudusta, perässään Valtteri Bottas seiskaruudusta.

Klo 14.27: Hockenheimin radan yllä on pilvistä, mutta vielä kuivaa. Kisaan on ennustettu sadekuuroja.

Klo 14.25: Tervetuloa mukaan liveseurantaan!

Lue myös:

    Uusimmat