Mainos

Liukuovi vaatekomeroon

Talossa oli todettu olevan liian vähän tankometrejä vaatekomeroissa. Niinpä hankittiin kunnon lisäkomero; huoneen korkuinen ja varustettuna kunnon ripustustangoilla. Kaappi on varustettu kahdella näppärällä, vetovivulla varustetulla kippimekanismilla, jonka avulla ylhäällä sijaitseva ripustustanko saadaan kätevästi vedettyä alemmas. Tämä on ratkaisevan tärkeä yksityiskohta, sillä kaapilla on korkeutta 270 cm ja leveyttäkin kolme metriä!

Kaapin materiaali on 25 mm paksu jumbo-levy. Väriksi oli valittu tumma pähkinä mutta vaihtoehtoja on toki runsaasti muitakin, samoin kuin erilaisia laseja ja peilejä oviin. Myös mekanismit voi valita omien tarpeidensa mukaisesti.

Kaapin osat oli merkitty poikkeuksellisen selkeästi. Levyihin kiinnitetyistä lapuista näkyi yksiselitteisesti, mikä kohta tulee mihinkin suuntaan. Kun kokoamisohjekin on erityisen hyvä, kasaaminen käy nopeasti keneltä hyvänsä.

Ensimmäiseksi käännettiin pohjalevy nurinpäin ja kiinnitettiin sen alapintaan sokkelilistat kulmarautojen avulla. Kaapin ja kaapistonhan voi usein koota valmiiksi vaikkapa sen maatessa lattialla, mutta koska sen korkeus oli nyt vain viitisen senttiä huoneen korkeutta vähäisempi se oli koottava pystyasennossa lopullisella paikallaan. Viimeisiä, pieniä siirtelyjä varten sen alle laitettiin pienet huonekaluhuovan palaset, joiden avulla valmiiksi koottu, painava kaappi liukuu helpommin jättämättä lattiaannaarmuja.

Kun sokkelilistat olivat paikallaan, pohjalevy käännettiin oikein päin ja nostettiin sen päälle kiinnitettäväksi toinen päätykappale - tässä tapauksessa oli tietysti kätevintä asentaa ensin nurkkaseinää vasten tuleva levy. Seuraavaksi kiinnitettiin sitä lähimmäs tuleva väliseinä ja sen jälkeen voitiinkin kiinnittää ensimmäinen taustalevy, jolloin rakennelmaan saatiin jo hiukan jäykkyyttäkin. Kun loputkin väliseinälevyt oli laitettu paikalleen, päälle laskettiin kattolevy.

Kiinnityksiin käytettiin erityisiä, kiertämällä toisiinsa lukkiutuvia kalusteruuveja sekä puutappeja.

Liukuovia varten kiinnitettiin kisko alareunaan jo toinen ylös. Sekä ovissa että liukurullissa oli kätevät säädöt, joiden avulla ovi on helppo säätää oikeaan asentoon ja herkästi liikkuvaksi.

Ovea kannattavat alapyörät, kaksiosaisen yläpyörän tarkoitus puolestaan on pitää sitä paikallaan sivusuunnassa.

Tällaisen kaapin kokoamiseen ja asentamiseen kuluu tee-se-itse -mieheltä noin puoli työpäivää. Piräs-kii -assistentista on taas kerran iloa varsinkin pystylevyjä kiinnitettäessä.

Tämä Inaria-hyllystö on kotimainen ja sitä myyvät sekä valmistajan omat studio-liikkeet että eri kokoiset kodinsisustusliikkeet kautta maan.

JKA 23.12.2005

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.