Litteään maahan uskovien kerrottiin lähtevän risteilylle maapallon rajoille, tarkoituksena oli kumota väitteet pyöreästä maapallosta – flat eartherit kiistivät väitteen

Litteään maapalloon uskovat järjestävät ryhmämatkan oletetulle maan laidalla sijaitsevalle jääseinämälle, kertoi Live Science. Niin sanotut "flat eartherit" ovat itse kiistäneet risteilyaikeet. 

Ihmiset, jotka uskovat maapallon olevan litteä, tapaavat toisiaan vuosittain. Ensi vuonna tapaamisen tarkoituksena olisi Live Sciencen tietojen mukaan lähteä risteilylle oletetulle maapallon laidalle. Siellä flat eartherit uskovat sivuston mukaan löytävänsä jääseinän.

He nimittäin uskovat siihen, että maapallo on litteä levy. Ajatuksena on, että levyä ympäröi jääseinämä.

Live Sciencen uutisoiman risteilyn järjestää Flat Earth International Conference, joka uskoo, että väitteet maapallon pyöreydestä ovat vain Nasan ja muiden avaruusjärjestöjen ylläpitämää salaliittoa.

Risteilyn tarkoituksena on Live Sciencen mukaan kumota väitteet pyöreästä maapallosta ja todistettavasti näyttää, että maapallo on litteä. 

Flat eartherit ovat kiistäneet, että risteily jääseinämälle olisi toteutumassa. Flat Earth International Conferencen perustaja Robbie Davidson myönsi, että risteily järjestetään, mutta kohdetta ei ole vielä ilmoitettu. 

– Nettisivuillamme lukee vain, että risteily järjestetään vuonna 2020. Kyseessä on pelkästään konferenssi risteilyaluksella, ei sen enempää eikä vähempää, Davidson kommentoi.  

Asiasta uutisoi Suomessa ensin Verkkouutiset.fi.

Uutista oikaistu 29.6.2019 kello 14.51: Juttuun lisätty tieto siitä, että litteään maapalloon uskovat ovat kiistäneet risteilymatkan kohdistuvan "maan litteyden todistavalle" jääseinämälle. 

Lue myös:

    Uusimmat