Mainos

Lisärahaa MM-kisojen turvallisuuteen

Ensi vuoden suurimman urheilutapahtuman turvallisuuteen satsataan huomattavilla summilla. Myön doping-valvonnan luvataan tehostuvan entisestään.

Poliisille luvataan ensi kevään lisäbudjetissa neljä ja puoli miljoonaa euroa lisärahaa Helsingissä järjestettävien yleisurheilun MM-kisojen turvallisuuden takaamiseksi.

Sisäministeri Kari Rajamäki kertoo Uutispäivä Demarin haastattelussa, että poliisi saa kaksi miljoonaa euroa MM-kisoja varten erilaisiin turvallisuutta lisääviin välineisiin ja tarvikkeisiin. Myös poliisien ylityö-, majoitus- ja matkakorvauksiin varataan rahaa. Lisäksi rajavartiolaitokselle myönnetään ylimääräiset puoli miljoonaa euroa tehostettuun rajavalvontaan kisojen ajaksi.

Rajamäki luonnehtii valtion ensi vuoden lisätalousarvioon MM-kisoja varten varattuja summia huomattaviksi.

Yleisurheilun MM-kisat ovat suurin ensi vuonna järjestettävä urheilutapahtuma. Helsinkiin saapuu kilvoittelemaan 3000 urheilijaa, ja heidän edesottamuksistaan raportoi 4000 median edustajaa.

Doping-valvonta tehostuu

Helsingin MM-kisoissa doping-seulan luvataan tihenevän entisestään, myös Ateenan juuri päättyneisiin olympialaisiin verrattuna.

Kansainvälisen antidopingjärjestön Wadan entinen puheenjohtaja Harri Syväsalmi korostaa Uutispäivä Demarissa, että doping-testien määrä ja laatu ovat ensi kesänä paremmat kuin koskaan arvokisoissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.