Mainos

Lisää taajuuksia tv-kanaville ja matkaviestinverkoille

Uudet televisiokanavat ja laajakaistaiset matkaviestinverkot saavat käyttöönsä analogiselta televisiolta vapautuneita taajuuksia. Myös teräväpiirtotelevisiolle osoitetaan taajuuksia. Valtioneuvosto muutti asetuksellaan taajuusalueiden käyttösuunnitelmaa.

Televisiolle osoitetaan nykyisten lisäksi yksi uusi valtakunnallinen kanavanippu. Siihen mahtuvien kanavien määrä riippuu valittavasta pakkaustekniikasta.

Laajakaistaisille digitaalisille 800-matkaviestinverkoille osoitetaan UHF-alueen yläkaista. Tämä taajuusalue sopii teknisiltä ominaisuuksiltaan nopeiden langattomien laajakaistapalveluiden tarjontaan erityisesti taajamien ulkopuolella.

Kyseisellä taajuusalueella on myös radiomikrofoni- ja sotilaskäyttöä. Langattomien audiolaitteiden käyttö voi toistaiseksi jatkua samalla tavoin kuin tähänkin asti, ja näille laitteille osoitetaan myöhemmin korvaavat taajuudet.

Taajuuksia osoitetaan myös tuleville teräväpiirtotelevision koelähetyksille. VHF-taajuusalueelle mahtuu kaksi valtakunnallista ja UHF-alueelle yksi pääkaupunkiseudun alueellinen teräväpiirtotelevision kanavanippu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.