Lisää ongelmia – Boeing 737 MAX -koneiden polttoainetankeista löytyi epämääräistä rojua

1:40
Boeingin lentokonemalli 737 MAXin tyyppihyväksyntä epäonnistui Yhdysvalloissa viime vuonna.

Boeing haluaisi lentokiellossa olevan konetyypin taivaalle ensi kesänä, mutta ongelmien vyyhti vain pitenee entisestään.

Boeingin lentokiellossa oleva ja yhtiön kovaa vauhtia modernisoima lentokonemalli 737 MAX on kohdannut jälleen uuden haasteen.

Useiden toimittamattomien lentokoneiden polttoainetankeista on löydetty epämääräisiä esineitä, yhtiö tiedottaa.

Yhtiö käyttää termiä ”Foreign Objects Debris”, joka teollisuudessa tarkoittaa käytännössä riepuja, metallin jäämiä, työkaluja ja muita mahdollisesti työntekijöiden jättämiä pienesineitä.

Yhtiön edustajan mukaan löytö johtaa välittömään sisäiseen tutkintaan ja muutoksiin tuotantojärjestelmässä.

Yhtiö haluaa yhä palauttaa lentokonemallin liikenteeseen kesän aikana, jos viranomaiset vapauttavat sen lentokiellosta ennen sitä.

Lentoyhtiöt lopettivat Boeingin 737 Max -koneiden käytön viime maaliskuussa, kun koneen tekniset viat olivat johtaneet kahteen onnettomuuteen, joissa kuoli yhteensä 346 ihmistä.

Yhdysvaltain ja EU:n ilmailuviranomaiset ovat yhä erimielisiä turmakonemallin korjaustoimenpiteistä, kertoi Wall Street Journal kuun alussa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.