737 Max -konemallin ongelmat johtivat Boeingin toimitusjohtajajan eroon – Koneen lentokiellon päättymisestä ei tietoa

4:12
Kymmenistä Boengin lentokoneista kerrotaan löytyneen vikoja.

Lentokonevalmistaja Boeingin toimitusjohtaja Dennis Muilenburg jättää tehtävänsä. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetään David Calhoun.

Boeing on ollut viime aikoina myrskyn silmässä, sillä sen 737 Max –konemalli on ollut maailmanlaajuisessa lentokiellossa viime maaliskuusta asti kahden tuhoisan turman vuoksi.

Boeing on joutunut lykkäämään arvioita lentokiellon päättymisestä useaan kertaan.

Kiellosta huolimatta Boeing on valmistanut turmakonemallia noin 40 kappaletta kuukaudessa. Nyt sillä on varastoissaan 400 konetta, eikä tila enää riitä.

Yhtiö on aiemmin todennut, että se arvioi tuotantoa uudelleen, jos lentokielto jatkuu odotettua pidempään.

Viime vuoden lopulla ja tämän vuoden keväällä Boeingin 737 Max -koneilla sattui kaksi onnettomuutta, joissa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Onnettomuudet sattuivat Etiopiassa ja Indonesiassa.

Marraskuussa yhtiö kertoi, että se suunnittelee uudelleen 737 Next Generation - eli 737 NG -konetyypin moottorien suojuksen kuolemaan johtaneen onnettomuuden seurauksena. Tyypin 737 NG koneita on käytössä yli 7 000 kappaletta. Matkustaja kuoli lennolla, jossa moottorin rikkoutuminen vahingoitti koneen ikkunaa.

Samaisessa konemallissa havaittiin syksyllä murtumia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja