Lisää kuolleita löydetty Kenian uskontokultin jäljiltä – uhreja jo lähes 200

Viranomaiset ovat löytäneet Itä-Afrikan Keniassa uskonnollisen kultin jäljiltä ainakin 29 ruumista lisää. Joukkohaudoista on löydetty nyt yhteensä 179 kuollutta, joista ainakin osan uskotaan näännyttäneen itsensä nälkään.

Suurin osa kuolleista on lapsia. Haudat on löydetty Shakaholan metsästä läheltä Malindin rannikkokaupunkia.

Poliisi uskoo, että suurin osa kuolleista on ollut lahkopastori Paul Nthenge Mackenzien seuraajia. Hän on syytettynä oikeudenkäynnissä, koska hänen uskotaan kertoneen seurakuntalaisilleen, että itsensä näännyttämällä pääsee suoraan Jeesuksen luokse. Joidenkin uhrien arvioidaan kuitenkin kuolleen väkivaltaisesti.

Poliisin oikeuteen jättämän asiakirjan mukaan joiltakin ruumiilta puuttuu elimiä. Tutkittavana on myös teoria, jonka mukaan kultti olisi myynyt ihmiselimiä hyvin koordinoidussa operaatiossa.

Uskontojen uhrien tuki ry: Uskostaan irtautunut jää usein tyhjän päälle 8:08
Tiiviistä ja tiukasta uskonyhteisöstä lähtevä ihminen ovi joutua elämässä tyhjän päälle, kertoo Uskontojen uhrien tuki ry:n toiminnanjohtaja Joni Vakila Huomenta Suomessa vuonna 2017. Uskontoa käsittelevän Vaikka vuoret järkkyisivät -kirjan kirjoittaja Terhi Törmälehto toteaa, että yhteisön menettämisen lisäksi ideologiasta luopuminenkin on järisyttävää.

Lue myös:

    Uusimmat